2018. március 24-én szombat délelőtt került megrendezésre a Család- és Gyermekjóléti Központ és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár közös szervezésében a Húsvéti játszóház.

-Hirdetés-

Turán Istvánné, a városi könyvtár igazgatója elmondta, hogy a gyermekjóléti központtal karöltve immáron 15 éve, évente 3 alkalommal (Húsvét, Anyák napja, Karácsony) kerül  „programfüzetükbe” az ünnepi játszóház, melyre nagy szeretettel invitálják a családokat, gyerekeket, nagyszülőket és minden kedves érdeklődőt.A városi könyvtár adottságainak köszönhetően két külön teremben várták a húsvéti ünnepekre készülődőket. Mindenki találhatott kedvére való és neki megfelelő nehézségi fokozatú dekorációt. A kisgyermekek többsége tojásfestéssel kezdett, a „maszatolás” után szüleiket, nagyszüleiket kézen fogva a gipszdíszek, képdekorációk felé vették az irányt.
A nagyobbak a csodaszép asztali díszekkel indítottak; elképesztő, aprólékosan megszerkesztett remekművek készültek.  

Jó volt látni és érezni, hogy mindenki a saját kis világában elmerülve alkotott. Voltak szülők, akik megállás nélkül „segítettek”-egyik kezükben ragasztó, másikban ecset, a harmadikban olló…Voltak, akik nézték gyermeküket, ahogy nyelvüket kinyújtva, fülüket becsukva épp művet alkotnak az előző nap kifújt tojásból. És voltak olyanok felnőttek is, akik visszaröppentek gyermekkorukba és kikapcsolva szebbnél szebb kompozíciót hoztak létre.

Kapcsolatok, ismertségek szövődtek és mindenkinek volt egy kedves szava a másikhoz. Igazi feltöltődésben volt részünk!Ahogy az igazgatónő az elején elmondta, az a vágya, hogy családok, gyerekek, barátok élvezzék az együttlét örömét, az alkotás szabadságát. Olyan légkört sikerüljön ezekkel az alkalmakkal teremteni, hogy máskor is szívesen betérjenek, és akár a könyvek között egy babzsákon ellazulva megnyugodjanak ebben a rohanó világban. Nos, szerintem küldetés teljesítve!

Hálás köszönet a mindig mosolygó munkatársaknak, önkénteseknek, a Pro-men Alapítványnak, hogy lehetővé tették számunkra, hogy egy kicsit megállíthassuk az időt és sietség nélkül tölthessünk egymással kincset érő pillanatokat!

K.Sz. 

MEGOSZTÁS