A lakosság mindennapi ügyintézéseiben jelenthet majd nagy segítséget az a Kormányablak, amelyet március 26-án adtak át Soltvadkerten ünnepélyes keretek között. A Kormányablakot azon épületrészben alakították ki, ahol az új önkormányzati díszterem megépülése előtt tartották a város vezetői a képviselő-testületi üléseket.

-Hirdetés-

Az eseményt megtisztelt jelenlétével Kovács Ernő kormánymegbízott, Font Sándor és Kerényi János országgyűlési képviselők, Lehoczki Ferenc polgármester és a Kiskőrösi Járási Hivatal vezetője Turánné Török Ágnes is. Az épület belső felújítási munkálatait az önkormányzat fedezte önerőből. A kivitelezési munkálatokat Fiedler Béla helyi vállalkozó végezte el, mely a város költségvetését mintegy 30 millió forinttal terhelte meg.

A Kormányablak átadó ünnepségén Kovács Ernő kormánybiztos elmondta, hogy a feladatellátáshoz szükséges eszközöket és a belső berendezést a magyar állam biztosította. Megemlítette, hogy néhány napon belül Kormányablakot adnak át Kecelen és a közeljövőben még Lajosmizsén is, amivel már a megye teljes területét sikerül lefedniük. Eddig okmányiroda működött Soltvadkerten, melyet a Kormányablak vált fel, ami sokkal több szolgáltatást nyújtó intézmény.

A Kiskőrösi Járási Hivatal vezetője Turánné Török Ágnes elmondta, hogy a Kormányablak az államigazgatás szinte teljes körét átölelő ügyintézést tud biztosítani. Megemlítette, hogy az országban szinte egyedülálló módon a Kiskőrösi Járásban négy Kormányablak lesz, miután az izsáki és kiskőrösi mellett most már Soltvadkerten és a közeljövőben Kecelen is hasonló körülmények között várják majd a lakosokat. A soltvadkerti Kormányablak a munkaerő tekintetében az okmányiroda négy dolgozójára épül, akik mellett két fővel bővült a létszám egy kiskunhalasi és soltvadkerti lakossal.

A Kormányablak az államigazgatás teljes területét átölelve 1500 ügyben tud segítséget nyújtani a lakosoknak. Várják ide majd a soltvadkertieken kívül a tázlári és bócsai lakosokat is. Az ügyfélfogadás tekintetében hétfőn és csütörtökön hosszabbított munkarendben dolgoznak, de az elérhetőségeket és a pontos nyitvatartási időt a Kormányablak weboldalán bárki megtekintheti.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS