Idén második alkalommal szervezte meg a Kiskőrös Városért Alapítvány, Supka Éva főszervezésével a város főterén található fa feldíszítését. A 300 éves emlékév kapcsán 3000 cifra tojás volt a cél, de ezt túlszárnyalta a város lakói, intézményei, civil szervezetei és vállalkozásai által elkészített tojások száma.A húsvét közeledtét jelző tojásfa díszítése egyre nagyobb hangsúlyt kap, egyre több érdeklődőt vonz erre a nagyszerű családias programra. Az idei évben rekord mennyiségű, mintegy 4500 tojással sikerült feldíszíteni a fát, mely jócskán felülmúlta a 3000 tojásos tervet. Nagyon sok segítséget kaptak a szervezők, akik már pénteken elkezdték egy kisebb csapattal a tojások fűzését.

-Hirdetés-

A tojásokat egy 2 kilométer hosszú zsinóron emelőkosár segítségével emelték fel és aggatták a fára Maglódi József közreműködésével. A rendezvényen mintegy 200-an vettek részt, gyerekek és szüleik.Ez az esemény nem csupán a díszítésből állt, hogy a gyerekek se unatkozzanak, tojáskereséssel és nyuszisimogatással kedveskedtek nekik a szervezők. A helyi szlovák asszonyok Szűcsné Hajdu Mária vezetésével kalácsokat sütöttek minden résztvevőnek.

A rendezvényen továbbá két családi ebédet is kisorsoltak a résztvevő családoknak, mely nyertesei: Pogány Gábor és Zsubori Andrea voltak.Az sötétedés közeledte sem akadályozta meg a már feldíszített fában való gyönyörködést, mivel Martin Ferenc jóvoltából reflektorfénybe borult és fényárban úszott mind a 4500 tojás.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS