A Gyarmati Dezső Sportuszodában, az ország legjobb diákúszói mérték össze erejüket március 24-én az Úszás Diákolimpián. Ezt megelőzően a megyei küzdelmekben több, mint 25.000 tanuló vett részt. A Kiskőrösiek egyrészt Pásztor Gyula felkészítésével, február 12-én három csapattal jutottak tovább. Egy IV. korcsoportba tartozó fiú (7-8. osztály) váltóval, a szintén IV. korcsoportos lány váltóval és a III. korcsoportos fiúkkal. Sajnos a Diákszövetség értesítése szerint, egy csapat óvása miatt, amit a rossz időmérésre adtak be, az 5-6. osztályosok fiai nem mehettek tovább, de az aranyérmet megtarthatták. Másrészt, Czérna János úszói közül, Tóth Eszter, Fülöp Marcell, Fődi János szerezték meg a dicsőséges első helyet, mellyel biztosították magukat az országos döntőbe. A megyei versenyen Fülöp Félix mellen, Kovács Tamás mellen és háton az élmezőnyben végeztek, míg Simon Jázmin gyors, és mellen is szép eredményeket ért el.

-Hirdetés-

Hódmezővásárhelyen szoríthattunk versenyzőinknek.  A váltóversenyen 4×50 m-es távot úsztak a gyerekek. A Schwarcz Korinna, Pszota Réka, Podobni Nóra, Siedel Carmen alkotta négyes bebizonyította, hogy ott a helyük a legjobbak között, mert bronzéremmel zárták a napot. (Megjegyzés: 3 század másodperccel maradtak le a második helyről.)

A fiúk csapata Boldoczki Róbert, Szikszai Soma, Belán Gergő, Fődi János a 22 csapatból a 8. helyen végzett, ami szintén szép teljesítmény. Egyéniben Soltvadkertről Kis Virág 100m háton első helyen, Boldoczki Róbert, akit édesanyja készített fel,  3. helyen végzett, de úszását nem fogadták el, és kizárták a versenyből, amit igazából senki nem értett miért. Kárpótlásul a kiskőrösi tanuszodában, a diákolimpián részt vett úszóknak tartott meglepetéspartin megkapta azt a bizonyos érmet. A 100m-es mell úszásban Fülöp Marcell a hatodik helyen, míg Tóth Eszter aki betegségéből lábadozott a 14. helyen fejezte be a versenyt. A 100 m-es gyors váltót a IV. korcsoportban Fődi János képviselte,  aki 8.helyezést ért el.

Pásztor Gyula büszkén mesélte, hogy a megyei döntőt szinte házi döntőnek is lehetett volna nevezni a gimnazisták korcsoportjában, mert régi tanítványai sorra nyerték az érmeket.

1.hely: Ferenczi Anna (Kecskeméti Református Gimnázium) 100 m hát és gyors
2.hely: Verebélyi Liza (MNÁMK Baja) 100m gyors
6.hely: Sendula Kata (Bibó István Gimnázium)
14.hely: Kornóczi Natália (Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium) 100m gyors

Az iskolák versenyében már negyedik éve a Petőfi suli áll a második helyen. Szeretnék, ha jelenlegi tanítványaik továbbvinnék középiskolába is a versenyzést, ezért mindenkit kitartásra buzdítanak, mert a tehetség előbb vagy utóbb meghozza az eredményt.

Czérna János keresi a tehetségeket, a nyári úszótanfolyamon ajánlotta fel a gyerekeknek, hogy további foglalkozás keretében folytassák a rendszeres úszást. Ennek eredményeképpen születtek a mostani helyezések is. A diákolimpián minden résztvevő saját csúcsot is javított!  Kiskőrösön van jövője az úszásnak! Gratulálunk, csak így tovább!

B.M.

MEGOSZTÁS