A kiskőrösi Velünk mozdulj Diáksport Egyesület szervezésében a NEA-MA-17-SZ nyertes pályázatából a Kőrös-Kupa Nemzetközi Labdarúgó Bajnokságot rendeztek. A mérkőzéseket a helyi Szabadidő Parkban játszották le a csapatok március 23-24-én.

-Hirdetés-

A két napos verseny első estéjén szakmai műhelymunka keretében a csapatok bemutatkozását követően, a sportolók felkészítésének tapasztalatait osztották meg egymással a résztvevők. A klasszikus tehetség modellek meghatározásaival kapcsolatos érvek-és ellenérvek is megvitatásra kerültek. A verseny második napján zajlottak a mérkőzések. A tornára 5 csapat érkezett, hogy labdarúgás sportágban szerzett tudását bemutassa. A magyar csapatok közül, Baja, Dunavecse és Kiskőrös volt jelen.  Magyarország határán túli vendégeink, Oklánd, és Tornalja csapatai voltak.

Sportszerű, balesetmentes játékot követően a dobogó legmagasabb fokára Kiskőrös csapata állhatott, a 2. helyezést Baja szerezte, a bronzérmet a tornaljai csapat vehette át. A 4. Okland, az 5. Dunavecse csapata lett. Az edzők, és a játékvezető egybehangzó véleménye alapján a legjobb mezőnyjátékos címet, Bizsi Mária, az oklándi csapat tagjaként játszó egyetlen leány érdemelte ki zseniális játékával.  A gólkirály Kővári Dávid lett, míg a legjobb kapus díját Kolompár Zoltán, kiskőrösi sportolók vihették haza. Gratulálunk a sportolóknak, és felkészítőiknek! Végül, de nem utolsó sorban köszönetemet szeretném kifejezni kollégáimnak, akik segítették a bajnokság lebonyolítását! A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Együttműködési Alap és az EMET támogatásának köszönhetően valósult meg e sikeres program.  

Bányásziné Lukács Margit
Fotók: Filus Tibor

MEGOSZTÁS