A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. Ezen a játéknapon a Kiskőrös LC gárdája az Akasztó FC együttesét látta vendégül.

-Hirdetés-

Kiskőrös LC-Akasztó FC 2-1 (0-0)

Kiskőrös LC: Ámann – Rácz, Kovács J., Mokrickij (Makó), Madácsi, Rimár, Nagy A. (Kanyaró), Somlyai (Füleki), Bányai, Katona, Molnár. Edző: Biácsi Gábor.

Akasztó FC: Németh Zs. – Turancsik, Tratter (Bende), Megyes, Gyenizse, Márkus (Nagy F.), Biber J., Biber T. (Szabó Zs.), Podmaniczki, Juhász T., Lázár Zs. Edző: Szrenkó István.

A találkozó előtt a kiskőrösiek a 11. helyen álltak 12 ponttal, az akasztóiak pedig a
7. helyet foglalták el a tabellán 14 ponttal. A tavasszal a kiskőrösiek még csak egy mérkőzést játszottak le hazai környezetben a dobogós helyekért küzdő Kecel FC ellen, amikor 1-1-es döntetlent értek el. A következő játéknapon a Kalocsa elleni idegenbeli találkozó a rossz időjárási körülmények miatt elmaradt. Ezzel szemben az akasztóiak idén hazai pályán 2-1-re legyőzték a Kalocsa gárdáját és Kiskunhalason 2-1 arányú vereséget szenvedtek.

A játékoskeret tekintetében mindkét együttesnél kevés változás volt a tél folyamán.
A szomszédvári rangadó szépszámú közönség előtt került megrendezésre. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán és egyik oldalon sem alakult ki nagy gólszerzési lehetőség. A szünet után az akasztóiak kezdtek veszélyesebben támadni és nagy védelmi hiba után Lázár Zsolt szerzett vezetést a vendégeknek (0-1). A bekapott gól megzavarta a kiskőrösieket, az akasztóiak eldönthették volna a találkozó sorsát, de két nagy gólszerzési lehetőséget is elpuskáztak. Úgy tűnt a vendégek akarata érvényesül, mivel a hazaiak mezőnyfölényben játszottak, de igazán nagy gólhelyzeteket nem sikerült kialakítaniuk. Akkor jött a fordulat, amikor a 75. percben pályára lépett csereként Füleki Antal.
A kiskőrösiek rutinos csatára egy szép csel után a 84. percben egyenlített (1-1), majd a 90. percben büntetőt harcolt ki. A tizenegyest magabiztosan értékesítette
Füleki Antal, így neki köszönhetően vesztett helyzetből fordítva nyerte meg a szomszédvári rangadót a Kiskőrös LC együttese 2-1 arányban.

Ifjúsági eredmény:
Kiskőrös LC-Akasztó FC 2-0 (0-0)
Gólszerző: Kovács B., Fekete I.

A KLC csapata legközelebb március 31-én szombaton 15:00-kor lép pályára a Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban, ahol ellenfelük a Faddikorr-Kiskunhalasi FC csapata lesz. 

 

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS