Második alkalommal adták elő a nagypénteki istentisztelet keretében a Gyülekezeti Házban a helyi evangélikus általános iskola 8. osztályos hittanos tanulói színdarab szerűen Jézus szenvedéstörténetét, a passiót.

-Hirdetés-

Homoki Pál lelkészt kérdeztük az előadásról.

Az idei előadás alapját az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatóságának egy korábbi feldolgozása adta. A passió ezúttal három részre bontva került a népes gyülekezeti közönség elé. A jelenetek között a helyi gyülekezeti kórus szólaltatott meg két böjti művet, az egyiket az úrvacsora szereztetésének körülményeihez igazítva, a másikat Jézus elfogatásának témájában. A nagypénteki előadás már a 3. volt, a hittanos gyerekek már korábban két alkalommal felső tagozatos társaiknak is bemutatták a passiót a helyi művelődési ház színpadán. Az idei előadáson Májer Márk alakította Jézus szerepét, társai pedig a 12 tanítvány, Péter és Júdás, Pilátus, a katonák, főpapok… szerepét játszották. Az előadást mintegy keretbe foglalta Medveczki János tanár úr két böjti témájú gitáros éneke – az első dal címe: Figyelj, titkot mondok el… a másodiké pedig a Megfeszített Isten.

A mű komolysága miatt az idei előadást nem zavarta meg emberi tetszésnyilvánítás, azaz taps, Homoki Pál lelkész az istentisztelet végén a passióhoz kapcsolódó igehirdetés után köszönte meg az előadó gyerekeknek, az egyéb közreműködőknek és az idei előadást kidolgozó és azt betanító Magyar Tamás lelkészjelöltnek a munkáját.

Reméljük, a hagyomány folytatódik és Krisztus kereszthalálának története évről évre megelevenedik a színpadon, előadásokon, istentiszteleteken a jövőben is!

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS