Csütörtökön került megrendezésre a Wattay Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szalagavató ünnepsége.

-Hirdetés-

A műsort a SZÓ-LA-M AMI művészeti iskola fanfára nyitotta meg. A megnyitó után Szabó Anna és Horváth István tanulók köszöntötték a végzősöket és a közönséget. Külön köszöntötték a díszvendégeket: térségünk országgyűlési képviselőjét, Font Sándort, Kiskőrös város polgármesterét, Domonyi Lászlót, Barkóczi Ferenc korábbi polgármester urat, Pohankovics András alpolgármester urat, a képviselő-testület megjelent tagjait, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatóját, Papp Gyulát, a főigazgató-helyettest, Vikker Józsefet és Antalfi Antalt a Wattay korábbi igazgatóját.

A köszöntések után a 10.A és 10.B osztályos tanulók tánca, a palotás következett. Ennek betanításában Horváth Katalin és Kaponya László György tánctanárok segédkeztek.

Tánc után Sallai Krisztina, 12. A osztályos tanuló Viana- Úgy hív című énekét énekelte, majd Krizsán Zsófia, 11. A osztályos tanuló köszöntötte a végzősöket lírai, Opauszki László, 11. B osztályos tanuló pedig Republic együttestől az „Ezt a földet választottam” című dalával énekes formában, mely betanítását Farkasné Szabolcsi Ildikónak köszönhetjük. A köszöntések után a szalagtűzők felrakták a szalagot a végzősökre. Végül a végzős tanulók nevében, Kardos Mercédesz Klaudia 12. B osztályos tanuló mondta el búcsúzó beszédét.

A műsor további részében a 9.-10.-11. osztályos tanulók adták elő műsorukat, mely minden osztály külön produkciójából állt, melyek témája idén a 80-90-es évek diszkója volt, így az osztályok egy-egy ismert zenére táncoltak, időutazásra invitálva a közönséget. A tanulók közös táncukkal zárták a produkciókat.

A hagyományokhoz híven az ünnepség a végzősök táncával, a bécsi keringővel záródott, mely betanítását Dobosiné Nagy Gabriellának köszönhetjük.

További köszönetet érdemelnek: Csatai Gáborné, Franczia-Takács Edit, Fenyvesi Éva, Horváth István, Horváth-Kőrös Tünde, Kunczné Martin Regina, Podmaniczky Gabriella, Soós Andrea és Tóthné Sási Katalin pedagógusok, Tamaskó Zalán (11. A.), és Szvoren Fanni (11. B.), akik osztályaik táncában segédkeztek, Lopusni János a hangosításért, Gál Dezső, a fénytechnikáért. A dekorációt Horváth-Kőrös Tünde vezetésével Ambrus Tamás, Fábián Anita, Haász Dorottya és Szabó Tamás készítette a 11.A osztály közreműködésével.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS