A tradíció szerint a Húsvéti locsolkodást követően estefelé a lányok és a legények összegyűltek, hogy a nagyböjt alatt félre tett táncot, zenét, mulatságot ismét felelevenítsék, és életükbe visszatérjen a jókedv, vidámság.

-Hirdetés-

Az izsáki Sárfehér Néptánc Egyesület a hagyományőrző locsolkodást követően Húsvéti locsolóbált is szervez, ahol táncházat tartanak. 2018. április másodikán, Húsvét hétfőn a Vino étterem ZÖREY klubja adott otthont a vigasságnak. A talpalávalót a Talléros Együttes húzta.

A Talléros Együttes, autentikus vonós népzenét játszó, fiatal békéscsabai zenekar. Fontos számukra a helyi népi értékek továbbadása és a tiszta autentikus népzene visszaadása. A Földesi Márton – hegedű, Juhász András – hegedű, Ökrös Dániel – brácsa, koboz, Valjer András – nagybőgő, dob felállásban játszó zenekar igazi táncház specialista. A pörgős, jó hangulatú zenéjük rögtön magával ragadja a táncosokat, ami visszahatásként fergeteges hangulatot eredményez.

Drozdovszky Dóra és Bőtös Barnabás, a Sárfehér Néptáncegyüttes művészeti vezetői vezényletével somogyi, szatmári, széki, moldvai dél-alföldi, kalotaszegi és magyarpalatkai tájegységek táncrendjeiből válogatva, kicsik és nagyok együtt ropták a táncokat.

A ZÖREY klub első alkalommal adott otthont ilyen táncmulatságnak, de rögtön bebizonyosodott ez a hely alkalmas erre is. A felerősített autentikus népzene és a ZÖREY atmoszférája magával ragadó módon ösztönöz a táncra. Ezt támasztja alá az is, hogy a Vino étteremnél elszállásolt, itt edzőtáborozó lengyel röplabdás fiatalok is beálltak táncolni. A hagyományőrző táncház vidám hangulata ismét bizonyította, hogy az élő népzene képes korosztályokat együtt szórakoztatni, tartalmas együttlétet teremteni.

-fg-

MEGOSZTÁS