A diákolimpiai lány kézilabda megyei döntőjét a kiskőrösi sportcsarnokban rendezték. A hazai gárdán kívül még három csapat lépett pályára a megyei bajnoki címért.

-Hirdetés-

A 7-8. osztályos korcsoportban nagyszerű teljesítményt nyújtott egész nap a kiskőrösi csapat. A lányok az első mérkőzésükön meggyőző fölényben játszva győzték le 14-1-re a Nemesnádudvar együttesét. A következő mérkőzésükön 19-9 arányban múlták felül a Kiskunhalas, majd szoros mérkőzésen 16-15-re a Kecskemét csapatát.

A megyei döntő végeredménye:

  1. Kiskőrös 6 p.
  2. Kecskemét 4 p.
  3. Kiskunhalas 2 p.
  4. Nemesnádudvar 0 p.

Czérna János – a kiskőrösiek edzője:
-Gratulálok a lányoknak, akik a döntő minden mérkőzésén jó teljesítményt nyújtottak. Nagyon örülök, hogy a tavalyi megyei bajnoki címünket sikerült megvédenünk. Ki kell emelnem, hogy a megyei döntőben szereplő csapatok közül a legkevesebb gólt kaptuk. Védekezésben a lányok kiválóan teljesítettek és ez lehet a továbbiakban is a jó szereplésünk alapja. Megyei bajnokként részt vehetünk az országos elődöntő küzdelmeiben, ahonnan a legjobb nyolc csapat juthat majd tovább a döntőbe. Meg kell említenem, hogy a lányok mezőnyében az 5-6. osztályosok körcsoportjában a kiskőrösiek megyei második helyezést értek el és selejtezőt játszhatnak majd egy másik megye második helyezettjével az országos elődöntőbe jutásért.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS