Április 6-án délután 4 órai kezdettel már második alkalommal rendezték meg a soltvadkerti Városi Könyvtárban tartott Mese-Kuckót.

-Hirdetés-

Légrády Andor köszöntötte a megjelenő anyukákat, kisérőket és gyerekeket. Beszédében említette, hogy ugyan két alkalmat rendeztek idáig, de tervben van további mesemondó délutánok szervezése is. Sajnálatos módon az első alkalommal megtelt termet betegségek miatt nem sikerült megismételni, de a helyhez képest így is szép számmal jöttek össze a mesékre kíváncsi gyerekek.

Ez alkalommal Schámel Mária nyugdíjas óvónéni. Sünös meséket mesélt, mókás, vicces illetve tanulságos történeteket. A mesemondás közben ki-ki a maga módján – a nekik kirakott párnákból, plüss állatokból – várat építve, vagy feszült figyelemmel hallgatta a meséket. A történetek végén lehetőségük volt a gyerekeknek egy kis kreatívkodásra. Volt, aki színezett, volt, aki papírból, vagy krumpli és fogpiszkáló segítségével készített süniket.

Az egy órásra tervezett foglalkozás pillanatoknak tűnt a gyerekeknek, és nekünk is, de két hét múlva újra várják a mese kedvelőit, április 20-án, 16 órától.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS