Nemzetközi utánpótlás röplabda mérkőzéseknek adott otthont az Izsáki Sportcsarnok 2018. április 6-7-én. A varsói sportiskola U17-es röplabdásai izsáki edzőtáborozásuk befejezéseként került sor hat csapat küzdelmére, a Liszi Ferenc (a nemrég elhunyt kiváló utánpótlás edző) emlékének állított tornán. Magyar részről az U17-es „B” és az U15-ös „A” válogatott, valamint Szolnok, Kecskemét és Székesfehérvár serdülő röplabdásai vettek részt.

-Hirdetés-

A torna igen színvonalas, kiélezett mérkőzésekkel szórakoztatta az érdeklődőket. A döntőben már 2:0-ra is vezettek a szolnokiak, ám a kecskeméti fiatalok hatalmas lelkesedéssel játszva fordítottak és 3:2-re megnyerték a kupát.

A Liszi Ferenc emléktorna végeredménye (és legjobb játékosa):

  1. Kecskemét (Kara Zsombor)
  2. Szolnok (Tímár Mike)
  3. Varsó (Jakub Woźniak)
  4. Magyarország U15 ‘A’ (Fenyvesi Barnabás)
  5. Magyarország U17 ‘B’
  6. Székesfehérvár

Izsák Város Önkormányzata nevében Bérczes Lajos képviselő, a varsói sportiskolások izsáki szereplése alkalmából, emléktárgyat adott át.

Kelemen István a torna életrehívója és főszervezője elmondta, hogy az esemény remekül szolgálta azt a célt, hogy válogatott játékosaink magas színvonalú mérkőzéseket játsszanak és beleszagoljanak a nemzetközi légkörbe, valamint segítse a felkészülésüket a korosztályos EB-re.

Viszonzásképpen a serdülő magyar válogatott nyáron, a lengyelek vendégeként Varsóban edzőtáborozik egy hetet.

-fg-

MEGOSZTÁS