Április 9-én nyílt meg Fabó Ferenc és Józsa Fábián „Kiskunságtól a Kalaháriig” című fotókiállítása. A kiállítással együtt Józsa Fábián UMZINGELI az álmodó vadász című könyvének bemutatójára is sor került.

-Hirdetés-

A kiállítást a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola fuvolakvartettje nyitotta meg, majd a kiállítást Kurdi János művészettörténész mutatta be.

A kiállítók már gyermekkoruk óta barátok, mely barátság a természetfotózással még szorosabban megmaradt az idő során. Mindketten nagy szerelmesei a hobbijuknak, mely a hatalmas tapasztalat és kitartás után nagyszerű képekben teljesedik be.

A természetfotózás azért gyönyörű, mivel magát az életet, a természetet, állatokat örökítheti meg a fotós, melynek a mai világban hatalmas szerepe van. Manapság mindenki elmegy ezen kincsek mellett, nem figyelünk oda a természet szépségeire és még sokszor meg is változtatjuk azt. A két művész képei segítségével mutatta be, hogy ezek a kincsek milyen értékesek is és, hogy  hiába megyünk a Föld bármely más pontjára, ott is ugyanezek a nagyszerű dolgok fogadnak minket.Józsa Fábián UMZINGELI az álmodó vadász című könyve, dél-afrikai kirándulása során született. Eredetileg mesekönyv összeállításnak készült az unokáknak, de végül ez a mese annyira megfogta, hogy regény lett belőle, melyben a Zulu nép hitvilágáról, életéről, mindennapjairól olvashatnak az érdeklődők.

A kiállítás 2018. április 20-ig megtekinthető a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS