A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE női kézilabda csapata utolsó hazai mérkőzését játszotta ebben a szezonban. A lányok jó előjelekkel várták a Kalocsai KC elleni találkozót, hiszen idén 6 győzelem mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el az aranyéremre várományos Kiskunhalas otthonában.

-Hirdetés-

A vadkertiek Kalocsa elleni találkozója kemény küzdelmet és nagy taktikai csatát hozott, melyet a vendégek nyertek meg 16-15-re (4-4): Bozsókiné Pap M. – Rózs 1, Doszpod 4, Lőrincz, Sebestéyn 7, Korsós A. Kiss E. 1. Csere: Szűcs V. (k), Hachbold, Holczimmer 2, Kotrroczó, Nagy N., Szentpéteri, Tasnádi, Trsztyinszki. Edző: Takács Bernadett.

A mérkőzés előtt a kalocsaiak a 3. helyen álltak 28 ponttal, a vadkertiek pedig a 4. helyen voltak 26 ponttal. A hazai gárdának nagyon fontos lett volna a győzelem, hogy az érmes helyek valamelyikén tudjanak végezni. A két csapat az első félidőben kiváló teljesítményt nyújtott védekezésben, amit jól mutatta, hogy 30 percnyi játék után 4-4 volt az állás. A szünet után 9-8-ra és 11-9-re is a vadkertiek vezettek, de innen fordított a Kalocsa és 12-14-re húztak el. A vendég vezetésben közrejátszott, hogy a soltvadkertiek részéről Sebestény és Kiss Eszter is hétméterest hibázott.

A végjátékban 15-15-nél Sebestény szerzett labdát és vezette kapura a labdát, amikor a felező vonalnál az arcába kaptak. A vendégek 1 perccel a vége előtt megúszták a történteket a sima szabaddobással, a 2 perces kiállítás elmaradt. A vadkertiek támadásánál aztán Lőrinczet vitték le a földre, de ez is csak egy szabaddobást „érdemelt” – a hétméteres és a 2 perces kiállítás is elmaradt… A mérkőzés végén aztán egy hasonló esetnél a vendégek jutottak hétmétereshez, melyet értékesítettek és végül 16-15-re nyertek. A vadkerti lányoknak még Bácsalmáson van egy mérkőzése hátra a bajnokságból, ahol nyerniük kell, ha a rájátszásban érmes helyért akarnak küzdeni.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS