A Kiskőrösi NKSZSE U 13-as lány csapata az országos utánpótlás bajnokság II. osztályában szerepel. A fiatalok az alapszakasz során a csoportjukat megnyerték és így szereztek jogot arra, hogy a felsőházi rájátszásban küzdhessenek a dobogós helyekért.

-Hirdetés-

A felsőházban szereplő négy csapat mindegyike otthont ad egy fordulónak, melyet legutóbb a kiskőrösi sportcsarnokban bonyolítottak le. A hazai lányok az első mérkőzésükön az élen álló Szeged SE gárdájával mérkőztek meg. Az első félidőben 7-6-ra a szegediek vezettek, de kis szerencsével akár a kiskőrösieknél is lehetett volna az előny. A második félidőben aztán a nagyobb játékerőt képviselő vendégek több góllal elhúztak és végül 18-11-re nyertek. Ezt követően a kiskőrösiek a második helyen álló Szeghalom csapatával játszottak, akikkel szemben 15-15-ös (8-7) döntetlent értek el. A szeghalmiak ellen elért döntetlen értékét növeli, hogy az ellenfelet mindössze a szegediek tudták eddig csak legyőzni.

Czérna János – a kiskőrösiek edzője:
-Nem voltunk könnyű helyzetben, mivel hiányzott a csapatunkból a meghatározó játékosnak számító Bálint Zorka. A lányok azonban a bal átlövőnk és az egyik leggólerősebb kézilabdázónk nélkül is jó teljesítményt nyújtottak. A szegediek jobbak voltak nálunk és megérdemelten nyertek, míg a Szeghalom ellen akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Jelenleg 1 pont hátrányban vagyunk a harmadik helyezett Gyomaendrődtől, de továbbra is az a célunk, hogy a dobogón végezzünk. Még két forduló van hátra a bajnokságból: április 22-én (vasárnap) Gyomaendrődön, majd május 6-án (vasárnap) Szeghalmon lépünk pályára.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS