Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata az idei szezonban azt a célt tűzte ki maga elé, hogy első nyolc hely valamelyikén végezzenek. A tervet azért fontos teljesíteni, mert a bajnokság átszervezése miatt csak a legjobb nyolc csapat küzdhet majd a továbbiakban is az NB II-es pontvadászatban.

-Hirdetés-

A fiúk az eddig lejátszott mérkőzéseiken nyújtott teljesítményükkel egyre inkább bebiztosítsák tagságukat az NB II-ben. Az együttes a bajnokság 21. fordulójában is szép győzelmet aratott, amikor a jó kézépcsapatnak számító Makó KC gárdáját győzték le hazai környezetben 25-23-ra (16-14): Csernák – Szabó T. 3, Baranyai 5, Wágner, Thiesz 2, Vass 4, Dózsa 5. Csere: Polyák (k), Kulcsár, Harangozó 3, Szentgyörgyi, Szabó B., Vezsenyi, Reczer 1, Borbényi T. 2, Gucsi. Edző: Horváth András. A mérkőzés „4 pontos” találkozó volt a kiskőrösiek számára, hiszen a találkozó előtt a hazaiaknak 15, a vendégeknek pedig 14 pontjuk volt. Már az első félidőben látszott, hogy két közel azonos kép3ességű gárda méri össze erejét. A kiskőrösiek végig nagy lelkesedéssel és elszántak kézilabdáztak a hazai szurkolók hangos támogatása mellett. A második félidőben a meleg pillanatokban Csernák Gábor kapus bravúrjai lendítették át a kiskőrösieket a hullámvölgyeken. A szoros, izgalmas végjátékot a hazaiak fejben jobban bírták, így igen fontos győzelmet szereztek a középmezőny egyik rivális csapata ellen. A mérkőzés végén Harangozó Péter csapatvezető a szurkolók taps vihara közepette a találkozó legjobb hazai játékosának járó üveg bort Csernák Gábornak adta át. A csapat ezzel a győzelemmel a 6. helyen áll 17 ponttal.

Ifjúsági eredmény:
Kiskőrösi KSK-Makó KC 29-18 (13-13)
Góldobók: Harangozó G. 9, Ruskó B. 5, Fábián Á. 5, Barna I. 3, Bezsenyi M. 2, Bezsenyi Á. 2, Polereczki 2.

Az ifjúsági csapat jelenleg a 2. helyen áll 33 ponttal, de meg kell említeni, hogy a Makó KC személyében most egy olyan gárdát győztek le, akik százszázalékos teljesítménnyel, 17 győzelemmel a hátuk mögött érkeztek a kiskőrösi rangadóra.

Április 14. (szombat) 18:00
Kiskőrösi KSK-Békéscsabai BDSK

Április 22. (vasárnap) 15:00
Karcagi SE-Kiskőrösi KSK

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS