Rekordmennyiségű utazás, megduplázódott mérkőzésszám, egyértelműen felfelé ívelő fejlődési pálya – lassan ismét vége egy mozgalmas jégkorongos szezonnak a HC Kiskőrös háza táján.

-Hirdetés-

Idén kicsit elhúzódott, a szokottnál hosszabb lett a jégkorongos szezon. Április 8-án zárul a bajnokság, ennek kapcsán beszélgettünk Szekeres Károllyal, a HC Kiskőrös elnökével, aki jelen pillanatban a dübörgő szezon utolsó utazásainak menedzselésével van elfoglalva. Április első napjaiban még szülői értekezletet tartottak, többek között egy nyári klagenfurti tornán történő részvétel lehetőségeiről, de április közepén, 14-15-én egy belgrádi torna is vár még a klub U8-as és U10-es játékosaira.

Ezzel a belgrádi úttal együtt a HC Kiskőrös csapatbuszának kilométer órája 22.250 ezerre vált. A legkisebbek az U8-asok 2.029 kilométert, az U10-esek 1.465, az U12C 4.795, az U12B 6.806, az U14-esek pedig 7.502 kilométert utaztak meccsről-meccsre a 2017/2018-as évadban. 
- A pontos és biztonságos utazásért nagy köszönet illeti meg Kristóf Zoltán a csapat személyszállítóját, aki hozza-viszi sportolóinkat – mondja Szekeres Károly.

Majd az elmúlt hónapok értékelésébe fog: a 2017. szeptember 9-én induló szezonban mind az öt csapatunk szép fejlődési pályára állt. A profi irányba haladunk. Zoran Jaramazovic érkezése, és Joey Fabec itt töltött hónapjai mára egyértelműen látszanak a játékosainkon.
- Egyet kellett értenem abban Zorannal, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a korcsolyatudás megalapozására, akár annak árán is, hogy a kicsik kicsit kevesebbet játszhatnak meccseket. A korcsolyatudás érdekében úgymond veszteséggel is számolni kell. Egyszerűen anélkül nem lehet magabiztosan játszani, hogy ne tudna egy játékos tisztességesen kanyarodni, fékezni, az alapgyakorlatokat rutinosan végezni. Hétfőn, kedden és csütörtökön korcsolyaoktatás, edzés van a legkisebbeknek, pénteken pedig játék. Persze, ez utóbbit várják mindig a legjobban, és néha egy kicsit lógatják is az orrukat, hogy miért nincs több meccs, de mára tisztán látszik, ez a jó út. Aki csak egy évet jár ide ennyi évesen az is elvehetetlen, stabil korcsolyatudást kap. Egyébként meg az U8-as kategória számunkra egy kezdő csoportnak számít, akikből a későbbiekben az U10 és 12 alapjait várjuk. És, mint tudjuk, nagyon nem mindegy milyen alapra építkezhetünk – teszi hozzá az elnök.

Értékelőjéből az is kiderült, hogy a 14 éves korosztály esetében az elért 5. helyezést elvárhatónak tartja az elnök.
A II. Keleti Csoportban olyanokat utasítottunk magunk mögé mint a Sportország SC, DVTK Jegesmedvék vagy a JSE Jászberény. Az U12B és U12C szintén szépen helytállt. A
B csoportban olyanokkal küzdött csapatunk, mint a Ferencvárosi TC, a MAC Budapest B, vagy a Vasas SC B csapata. De a C-csoport tagjai is a nagyok között meneteltek hisz a Dunaújvárosi Acélbikák, a Veszprémi Jéglovagok és a Szekszárdi Jégmadarak is szerepeltek ezen a tabellán.

Az U12B-nek csak három veresége volt a szezonban, sok sikerélménnyel gazdagodtak. A 12C pedig ugyan egy inkább kezdő csoport, ők viszont ebben a szezonban a sportágban maradáshoz kaptak nagy löketet. – Izgalmas csapatot alkotnak ők is. Többen megvillantották tehetségüket, volt akit át is emeltünk a B-csoportba, szóval egyfajta ugródeszkának is tekinthető ez a csapat. Egyébként ilyen élményünk a 10 évesekkel is volt, ott is volt olyan, akit a fejlődés érdekében az egy korosztállyal magasabb U12 mérkőzésein is sikerrel szerepeltettünk
– emlékezett vissza a szezon történéseire az elnök.

Aki így összegzett: nem csak a játéktudás, de a morál is sokat javult. – Egy éve ilyenkor sokat morgolódtunk az edzésre járási statisztikák miatt. Ebben a szezonban kevesebb bosszúságot okozott a távolmaradás. Persze, csiszoltunk az edzések menetén, a technikákon, és a morálon is. Aminek köszönhetően véleményem szerint méltón képviseltük a 300 éves Kiskőröst idén országszerte.

Sz.B.Z. 

MEGOSZTÁS