Immáron második éve, hogy a költészet napjához kapcsolódóan, április 11-én versekkel lepik meg az emberek egymást városunkban a Kiskőrös Városért Alapítvány kezdeményezésére és összefogásában. Az első tekercseket már 7 órától megtalálhatták a fák ágain, bokrokon, szobrokon, a városközpont különböző pontjain az arra sétálók.

-Hirdetés-

A beküldött verseket, versrészleteket az alapítvány kuratóriumának tagjai nyomtatták ki, tekerték fel, majd kötötték össze piros szalagokkal, majd helyezték el a városközpontban jól látható helyekre. A cél 300 vers volt -mellyel Kiskőrös újjátelepítésének 300. évfordulóját szerették volna szimbolizálni- ez sikerült is. 

A korán kelők, munkahelyre, iskolába igyekvők örömmel találták meg az ajándékokat és izgatottan olvasták a megtalált verseket. Mindezek tetejébe a Csepi Könyvesbolt 3 darab személyre szabott könyvet ajándékozott a 100., 200. és 300. verset beküldő: Titl Péter, Podmaniczky Gabriella és Kusztos Erik részére. 

A magyar költészet ünnepén, József Attila születésének napján 365-en kaptak “ajándékot” az alapítvány és a város összefogásának köszönhetően.

MEGOSZTÁS