2018. április 12-én került megrendezésre  a XXII. Városi Borverseny, Kiskőrös Város Hegyközsége, Kiskőrös Város Önkormányzata, valamint a Kiskőrösi “Gondűző” Borlovagrend szervezésében, Pszota István Kiskőrös Város Hegyközség hegybírója segítségével a Szentpéteri Borházban.

-Hirdetés-

A megnyitón Csengődi Éva, az esemény háziasszonya köszöntötte a szakembereket, vendégeket. A Csúcsbizottság elnökének szerepét Frittmann János, a Kiskunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke töltötte be, aki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának Elnökségi tajga is.

Elfogadta a meghívást: Járvás Mónika, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának, a Duna Borrégiójának regionális titkára és Filus János tanár úr is, aki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Kiskunsági Borvidékének szőlészeti küldötte, valamint Ellenőrző Bizottsági tagja.A Kiskőrösi Hegyközség Elnöke Takács László, és Béleczki Mihály a Kiskőrösi “Gondűző” Borlovagrend mestere is tiszteletét tette ezen az eseményen.

Jelen volt Kiskőrös Város alpolgármestere Pohankovics András és  a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus iskola igazgatónője, Szentgyörgyiné Szlovák Mária is, aki lehetővé tette, hogy a borok szervírozásában a KEVI gimnáziumának 12/E osztályos diákjai közreműködhessenek. A diákok feladata az volt, hogy a beérkezett borminták a bírálóbizottságok elé kerüljenek. Kísérő tanáruk Biácsiné Lucza Erika volt.A borverseny elején fél perces néma csenddel emlékeztek meg Szűcs Sándor, Sasa tanár úrról, illetve Budavári Lászlóról, akik sajnos ezen a borversenyen már nem lehetettek jelen. Budavári László  hosszú éveken keresztül segítette a kiskőrösi termelők közötti összefogást, szaktanácsával támogatta, pályázatíró tevékenységével segítette a helyi termelőket.

XXII. Kiskőrös Város Borversenyét Pohankovics András alpolármester nyitotta meg beszédével, Pszota István hegybíró ismertette a borverseny lebonyolításával kapcsolatos információkat majd az eseménynek helyet adó házigazdák nevében idősebb Szentpéteri Attila is köszöntötte a vendégeket.Az ünnepi megnyitó után kezdetét vette a tényleges munka, a borbírálat, a szünetben büfé fogadta a résztvevőket, majd a borverseny  után ebéddel vendégelték meg  a Bizottsági tagokat.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra a Városlapítók napja rendezvénysorozat keretén belül, 2018. május 20-án (vasárnap) 16 órakor, a nagyszínpadon  kerül sor.

T.M.E. 

MEGOSZTÁS