2018. április 14-én 16 órai kezdettel a tázlári Művelődési Házban a 10 éves jubileumát ünneplő Tűzfátyol Hastánc Csoport Gáláján vehettünk részt. A csoport alapítója Kónyáné Zsuzsi 10 éve vezeti a csoportot, szervezi fellépéseiket. A vendégek között tiszteletét tette Bán Róbert polgármester úr, Bánné Égető Zsuzsanna önkormányzati képviselő és Takó Gábor alpolgármester is.

-Hirdetés-

10 év bizony nagyon sok idő egy csoport életében, sok minden történik ennyi év alatt, de mégis a legszebb az, hogy ma itt vannak és együtt ünneplik kicsikkel és nagyokkal, családjaikkal, barátaikkal ezt a szép évfordulót.

Tekintsünk vissza a múltba, hogy hogyan is kezdődött itt Tázláron a hastánc, Kónyáné Zsuzsi gondolatait tolmácsolom most Önöknek: 2007. októbere, ez volt a kezdet, hogy itt a kultúrházban is megismerjék a hastáncot. Én akkor már 8 éve foglalkoztam ezzel a nőies, de hazánkban nem megszokott táncformával. 1999-ben és 2000-ben Kiskunhalasra a Tiszti Klubba jártam, Vedelek Zita hastáncművész kezdő és haladó óráira, majd később oktató és videó anyagokkal képeztem tovább magam. 2009-től 3 évig Jászszentlászlón és Bócsán is volt csoportom, akik az előző Gálán be is mutatták tudásukat. A 10 év alatt 5 nagy Gála műsort adtak, ahol a folyamatos fejlődést és az új technikákat is megcsodálhatta a közönség. A kezdetek óta 12 gyermek is született hastáncos hölgyek családjába, tehát az utánpótlás is adott. A sok-sok év alatt többen és többek lettünk, sok mindent átéltünk, de működik a csoportunk és elfogadjuk, szeretjük egymást.

A legfiatalabbakból álló kis csoportunk is fellépett. Ők 2016. szeptemberében kezdték a hastáncot. Nagyon ügyesek és lelkesek. Az órákon jól érzik magukat, főleg amikor a nagyokkal együtt táncolhatnak.

A csoportunk tagjai, akik a gálaműsort adták: Kónyáné Zsuzsi, Bak Szilvia, Horváth Kriszta, Kazi Tamara, Kónya Adrienn, Kónyáné Petróczi Beáta, Martinné Horváth Anita, Mezeiné Kovács Melinda, Nagy Laura, Ozsvárt Luca, Soós Klaudia, Varga Noémi, és a kicsik: Ács Fanni, Bálint Barbara, Fábián Zora, Mezei Léna, Takó Szandra, Varga Csenge.

A Műsor végeztével finom vacsorára hívták a fellépőket és a vendégeiket, majd folytatódott a tánc egy fergeteges buli keretében Dj Majorral.

-Dusy-

MEGOSZTÁS