2018. március 19-én délelőtt Sás Károly pedagógus, író, zeneszerző, dalszövegíró  egy zenés interaktív könyvbemutatóval várta és szórakoztatta a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola első osztályos tanulóit a kiskőrösi Zsinagógába.  
Sás Károly zenei tanulmányait Jászberényben, Egerben és Budapesten végezte, majd hosszú ideig külföldön tevékenykedett. Sok országban, sok nép zenéjét megismerte, tanulmányozta, melyek mai napig kihatnak szerzeményeire, de legerősebben az ősi magyar népzene, a pentaton hangzásvilág sugárzik dalaiból. Sok hangszeren játszik és folyamatosan újabbakkal is megismerkedik. Zenei tankönyveit ismerik a zeneiskolákban, a “Ritmusgyakorló” címűt még az országhatárokon túl is. 2011 óta ír gyerekdalokat, amikor is  megalapította a Csillaghúr együttest, melyhez később lánya  Sás Ildikó  is csatlakozott.
Ennek eredménye a 2013-ban megjelent “Csillaghúr és barátai” című mesés, verses,
zene CD mellékletes könyv, melyet lányával közösen dolgoztak ki. Később 2015-ben megjelent a könyv második része is, melyet azóta már újabb kiadások követtek.

-Hirdetés-

Ezúttal Csillaghúr, a kedves kis viráglány kelt útra és hozta el barátait a Zsinagógába, hogy a gyerekek megismerkedhessenek erdővel, mezővel és annak lakóival.  Az első osztályosok több vidám történeten keresztül, megismerkedhettek többek között Csabival a csigával, Biribarival a báránnyal és Döncivel a kisegérrel, mindeközben báboztak, tapsoltak és sok új élménnyel gazdagodtak. 

Az író, a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár meghívására és szervezésében érkezett Kiskőrösre. 

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS