Vasárnap tartotta meg a Trizoli Jótifuti Egyesület a Halasi Bringabarát Egyesület társrendezésével a 12. Bringabarátság bringatúrát, melynek különleges vendége Szemkeő Péter volt, aki ezen a napon tartotta a 75. születésnapját. Ennek örömére a túrát is 75 km-es távra tervezték.

-Hirdetés-

Gyönyörű napsütésben és kellemes időben indultak Kiskőrös főteréről a résztvevők. A 75 km-es útvonalat a Strázsa tanya fiataljai 3 különleges bringával tették meg, melyet a Tesco kiskőrösi áruháza felajánlásából kaptak. A kerékpárokat a Tesco képviselői adták át a megnyitó keretein belül.

A túra Kiskőrös főteréről indult, majd a megnyitó után pár kört tekertek a városközpontban.  Ezután a túra Kecel felé irányult, ahonnan Kiskunhalason a Bethlen Gábor tér volt az úti cél. Itt találkoztak a halasi bringásokkal és egy jó beszélgetés és pihenő után együtt indultak vissza Soltvadkertre. Itt még egy pihenőt tartottak fagyizással, majd Kiskőrösre érve a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban megünnepelték Szemkő Péter születésnapját.

Az esemény célja a kapcsolatépítés, bringás barátságok születése. Szeretnék, hogy a résztvevők megismerjék és megtapasztalják a Trizoli Jótifuti Egyesület céljait és hihetetlen csapatát, légkörét, akikhez csatlakozhatnak is. Fontos céljuk továbbá a környezetünkben lévő, fogyatékossággal élő fiatalokat felkutatni, hogy ők is önfeledten sportolhassanak a csapatban.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS