A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrös LC labdarúgó csapata a 22. forduló előtt tavasszal a lejátszott 5 mérkőzéséből 1 alkalommal tudott nyerni és 2 döntetlent játszottak 2 vereség mellett. A csapat 17 mérkőzésen 4 döntetlen mellett mindössze 4 találkozót tudott megnyerni.

-Hirdetés-

Az együttes így a gyengébb szereplés miatt a tabella alsó felében tartózkodik és a klub vezetői a Kunszálláson elért 1-1-es döntetlen után változtatásra szánták el magukat. A gárdát irányító Biácsi Gábor edzőt a kispadon Füleki Antal váltotta. Ilyen előjelekkel készültek a fiúk hazai pályán a Lajosmizse elleni mérkőzésre, melynek az volt a tétje, hogy győzelmük esetén meg tudják előzni ellenfelüket a tabellán.

A 22. fordulóban lejátszott mérkőzésen a kiskőrösiek nyertek 3-0-ra (1-0): Ámann – Rácz (Somlyai), Nagy A., Kovács J. (Lesták), Mokrickij (Agócs), Madácsi, Kanyaró (Amin), Rimár, Bányai (Makó), Katona, Molnár. Edző: Füleki Antal. Az első félidőben jól megszervezte mindkét csapat a védekezését. A vendégek egyetlen csatárral próbáltak kontrákra játszani és mélyen visszahúzódtak a saját térfelükre. Nehéz volt feltörni a lajosmizseiek védelmét, ezért nagyon jókor jött a 41. percben Bányai találata, amivel a kiskőrösiek szerezték meg a vezetést (1-0). A második félidőben a hazai csapat nyújtott jobb teljesítményt és a taktikus játéknak köszönhetően előbb Nagy Attila talált a kapuba a 48. percben (2-0), majd a csereként beállt Agócs állította be a 3-0-ás kiskőrösi sikert a 88. percben. A mérkőzést a kiskőrösiek irányították végig és megérdemelten nyertek.

Füleki Antal – edző:
-A Kunszállás ellen idegenben elért 1-1-es mérkőzést követően kért fel a klub vezetése, hogy ideiglenesen vállaljam el az edzői teendőket. A felkérést elfogadtam és három edzéssel próbáltunk a héten minél jobban felkészülni a Lajosmizse elleni találkozóra. A hét elején regeneráló edzést tartottam, majd a hét második felében sok gyors mozgással járó, technikai és taktikai elemeket tartalmazó gyakorlások voltak. Ellenfelünk már a mérkőzés elejétől kezdve elsősorban a védekezésre összpontosított, így a betömörülő védelmet nehéz volt feltörnünk. Az első gólunk nagyon jókor jött a szünet előtt, mely után nem volt benne a gól a nagyon védekező felfogásban, de szervezettek focizó vendégekben. Dicsérnem kell a csapat hozzáállását a találkozóhoz, hiszen minden nagyon küzdött és akarta a sikert. Úgy gondolom, hogy ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertünk.

Ifjúsági eredmény:
Kiskőrös LC-Lajosmizsei VLC 5-3 (2-1)
Gólszerző: Kovács B., Nagy Z. 2, Fekete I. 2.

A felnőttek jelenleg a 9. helyen vannak 19 ponttal, az ifjúságiak pedig 6. helyen vannak 27 ponttal.

A Kiskőrös LC csapata legközelebb 2018. április 29-én (vasárnap) 17 órakor lép pályára Jánoshalmán. Ezúttal ellenfelük a Jánoshalmi FC csapata lesz. Minden futballrajongót és szurkolót szeretettel várnak!

Filus Tibor 
Fotók:O.S. 

MEGOSZTÁS