Szerte az országban szinte nincs olyan kisgyermek, aki nem ismerné a Disney filmek egyik legmeghökkentőbb tudással bíró állatfiguráját, a L’ecsó mese főszereplőjét, Remit, a kiválóan főző kispatkányt. A Mesevilág Penni World társulat jóvoltából, 2018. április 21-én Remi az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házba látogatott egy fergeteges meseelőadás keretében.

-Hirdetés-

A műsor első részében a társulat vezetője, Lakatos (Penni) Roland cirkuszművész a lufihajtogatás technikáját mutatta meg a gyerekeknek, akik nagy lelkesedéssel igyekeztek megformálni figuráikat és örömmel vették birtokba műveiket.

Az előadás második részében az óriáskígyóké volt a főszerep. A bátrabb gyerekek a nyakukba is vehették a másfél méteres királypitont. Előbb-utóbb a többiek is kellő bátorságot gyűjtve meg merték simogatni a jóval nagyobb másik pitont is.

A műsor harmadik részében jött fakanalával és természetesen süteménnyel Remi. Előkerülhettek a fényképezőgépek és a gyerekek boldogan fotózkodhattak meg táncolhattak (riszálhattak) a mesterszakáccsal.

A meseelőadáshoz tartozott még tombola is, amelyben a társulatnak felajánlott ajándéktárgyak kerültek kisorsolásra. Az ebből befolyt bevételből a társulat újabb lufikat vásárol, hogy a szerényebb költségvetésű helyeken is tudják szórakoztatni a gyerekeket.

Az előadás végén Penni jóleső érzéssel konstatálta, hogy nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is sikerült megnevettetnie.

-fg-

MEGOSZTÁS