Az elmúlt hétvégén, szombaton, Soltvadkerten rendezték meg a Filus Sándor Emlékverseny – Országos Szabadfogású Birkózó Magyar Bajnokság Diák I. Korosztályú Döntőt. A bócsai és a soltvadkerti Birkózó Szakosztályok által közösen megrendezett esemény 221 gyerek részvételével méltó megemlékezéssel és színvonallal zajlott, akik a területi versenyekről feljutásos rendszerben vívták ki a részvétel jogát.Lakatos Attila megnyitóbeszédében köszöntötte a résztvevőket, kisérőket és a meghívott vendégeket. Mesélt Filus Sándorról aki „bearanyozta” gyerekkorukat hisz minden edzésről jó szívvel és jó érzésekkel mentek el, ezért megtisztelőnek érzi, hogy megemlékezhetnek róla. Méltatta a közös összefogást Bócsa és Soltvadkert között példát mutatva ezzel másoknak is.

-Hirdetés-

A köszöntő után Soltvadkert város polgármestere Lehoczki Ferenc vette át a szót, aki szintén beszélt Filus Sándorról kiemelve az emlékezést a múltra, és hogy annak hozadéka pozitívan hathat majd a birkózó gyerekek jövőjére is. Kossuth Lajos idézetével buzdította győzelemre a gyerekeket. –„Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni.”Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Bócsa község polgármestere Szőke-Tóth Mihály is, aki beszédében megemlítette, hogy a birkózásról azt mondják, hogy az egyik legősibb sport, és párhuzamot vonva a futással, – ami szintén ősinek mondható – amikor az ősembert veszély fenyegette elkezdett futni, és mikor nem volt lehetőség futni akkor jött a birkózás.

Komáromi Tibor a Magyar Birkózó Szövetség Alelnöke megköszönte a verseny megrendezését, és sok sikert kívánt a birkózó gyerekeknek.

A beszédek, és a versenybírók bemutatása után kezdetét vette a küzdelem a soltvadkerti Városi Sportcsarnokban.

Eredmények Bócsa:
Zsebi László III. helyezés
Pap Máté V. helyezés
Holczimmer Tamás és Gáspár Bálint helyezés nélkül végzett

Eredmények Soltvadkert:
 Lakatos Árpád II. helyezés
 Májer Barnabás III. helyezés
 Gangl Zétény VII. helyezés
 Karsai Szilárd, Papp Máté, Frittmann Gergő, helyezés nélkül végzett

 

GRATULÁLUNK!

A rendezők köszönetüket fejezik ki a támogatóknak: Poli-Farbe Kft., BS Plastic, Szent Korona Cukrászda – Soltvadkert, Pölöskei Szörp, Vadkert pékség, AKKER Tüzép, Német Nyiba Sándor, Flashner Kálmán, Petróczi Balázs és Andor, Kiss Nándor, Komáromi Tibor, Soltvadkert város Önkormányzata.

Köszönet az edzőknek a felkészítésért, a szülőknek a türelmükért valamint Filus Sándor családjának.

Köszönjük munkájukat: Szabó Gergőnek és kedvesének, Adélnak; Hamzók Józsefnek és kedvesének, Erikának; Lakatos Lindának az élő közvetítést és barátainak a segítséget, Hachbold Szabolcsnak a finom disznótorost, Frank Ferencnek és Frittmann Zoltánnak az egész napos sütést.

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK, AKI SEGÍTSÉGÉVEL HOZZÁ JÁRULT EHHEZ A SZÉP NAPHOZ!

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS