A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában hazai környezetben fogadta az Akasztó együttese a Kecel gárdáját. Az akasztóiak a találkozó előtt idén minden bajnoki találkozójukon kikaptak, így zsinórban 6 vereséggel a hátuk mögött várták a térségi rangadót.

-Hirdetés-

Akasztó FC-Kecel FC 3-0 (1-0)

Akasztó FC: Németh Zs. – Bánszki, Nagy F. (Bende), Tratter, Megyes, Kerekes (Turancsik), Juhász T., Csoba, Biber J., Kósa, Podmaniczki (Biber T.). Edző: Szrenkó István.

Kecel FC: Eifert – Horváth Á., Nagy G., Vata (Gazsi), Kerezsi (Urlauber), Nagy E., Sendula P., Varga S. (Herczeg R.), Bajnok, Sendula J., Herczeg P. Edző: Kis Péter.

Szép számú érdeklődő előtt vette kezdetét a mérkőzés, amelyen a mérkőzés első felében két óriási gólszerzési lehetőséget hagyott ki az érmes helyekért küzdő keceli csapat. Egyik oldalon sem alakult ki folyamatos játék, a csapatok sokszor egymás hibáiból éltek és esetenként a rossz talajú pálya is megtréfálta a labdarúgókat. Elsősorban a nagy küzdelem dominált, néhány kemény belépővel. Az akasztóiak a 32. percben szerezték meg a vezetést, amikor a felszabadítani szándékozó keceli védőt letalpalta Juhász Tamás és az elé pattanó labdát továbbvitte, majd a hálóba helyezett (1-0). Az esetnél a keceli játékosok megálltak, nem mentek tovább az akcióval, de a játékvezetői sípszót hiába várták, gólt kaptak… Ezt követően az első félidőben nem történt már említésre méltó esemény. A szünet után is folytatta nagyon lelkes játékát az akasztói együttes, a keceli csapat pedig nem tudott gólhelyzeteket kialakítani, még a kapuralövésig is alig jutottak el. A második félidőben csupán egyetlen keceli kapufát jegyezhettünk fel nagy helyzetként, amikor a felső lécen csattant a labda. Néhány durvaságot határoló megmozdulás tette feszültté a légkört, a 85. percben pedig az akasztói Juhász Tamás borzolta a kedélyeket, amikor közelről, teljes erővel a nézőkbe rúgta a játékteret már elhagyó labdát. Az esetet Juhász Tamás megúszta egy sárga lappal, de a feszült hangulatot tovább fokozta, hogy a kecelitek egyik cserejátékosa a játékoskijáróban összeakaszkodott a hazai szurkolókkal. A játék ekkor állt néhány percet, de rendeződtek a dolgok és feszült hangulatban érkezett el a mérkőzés hajrája. A küzdeni akarásból jelesre vizsgázó akasztóaik egy bal oldali beadást követően Csoba Gábor találatával a 88. percben már 2-0-ra vezettek. A 3-0-ás hazai sikert a 91. percben Juhász Tamás állította be egy gyönyörű kapáslövéssel, ami akár a forduló gólja is lehetne. A hazaiak nagy akarásukkal, lelkesedésükkel eltüntették a mérkőzésen azt a különbséget, ami a két csapat között mutatkozik a tabellán és megérdemelten nyertek a gyenge napot kifogó keceliek ellen.

Ifjúsági eredmény:
Akasztó FC-Kecel FC 2-0 (1-0)
Gólszerző: Tóth R., Kudron.

A keceliek felnőtt csapata jelenleg a 3. helyen áll 34 ponttal, az ifjúságiak pedig a 12. helyen vannak 6 ponttal. Az akasztóiak felnőtt gárdája jelenleg a 12. helyen áll 17 ponttal, az ifjúságiak pedig a 3. helyen állnak 36 ponttal.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS