Idén a Kőrösszolg Kft., Harangozó Péter vezetésével már harmadik alkalommal rendezte meg a Sportexpo – sportágválasztó majálist. Tavalyhoz hasonlóan most is több sportágat próbálhatott ki, aki kilátogatott a kiskőrösi sporttelepre. A rendezvényt 10 órakor Pohankovics András alpolgármester nyitotta meg, majd a kiskőrösi fúvószenekar tartotta előadás közben a mazsorettes lányok is bemutatták koreográfiájukat.

-Hirdetés-

Közel harminc sportág közül, mint például darts, kézilabda vagy Tai Chi tudtak válogatni azok, akik kilátogattak a helyszínre. A majálisok elmaradhatatlan kellékei, a körhinta, gumicukros, céllövölde, virsli és a sör – természetesen csak felnőtteknek – itt is megtalálhatóak voltak a különböző sátrak mellett.

11 órakor családi futóversenyt rendeztek, ahol egyszerre legalább két főnek kézen fogva kellett végigszaladni a 400 méteres pályán. Ezen a megmérettetésen 18 páros indult el, és az első 5 helyezett díjazásban részesült, de ennek ellenére senki sem távozott üres kézzel. Minden induló kapott egy almát és Fanti bohóctól választhatott magának 1-1 lufiállatkát.

A verseny díjazottjai:
5. Torgyik Tímea és Torgyikné Judit
4. Kincses Levente és Kincses Dorka
3. Németh Kristóf és Török Ádám
2. Lucza Nóra és Ocskai Roland
1. Patai Denisz és Patai Katalin

Ebédre chilis babot fogyaszthatott a nagyérdemű, amelyről Nagy Imre és Nagy Gergő gondoskodtak. Természetesen a meglepetés itt sem maradhatott el, mert desszert gyanánt lekváros palacsintát is kiosztottak a látogatók között.

A rendezvény alapvető célja a mozgásra való figyelemfelhívás, valamint hogy minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát – mondta Harangozó Péter.

A sportágválasztó lebonyolításában segítséget az Egészségfejlesztési Iroda és munkatársai, Rohoska Zsuzsanna és Kovács Nikoletta nyújtottak. A sport mellett megtalálható volt még a Tarkabarka játszóház, ahol a legkisebb korosztály is jól szórakozott, illetve a János Vitéz Látogatóközpont is különféle játékokkal, zsákbamacskával, ajándékokkal és egy huszárral jelent meg.

K.Sz.

MEGOSZTÁS