Immáron tizedik alkalommal került megrendezésre 2018. április 29-én az Izsáki Tészta Majális a Vino étterem véndiófás kerthelyiségében. Az Izsáki Értéktárban is helyet kapott rendezvényen, a tésztaételekhez az alapanyagot ezúttal is az Izsáki Házitészta Kft. biztosította.

-Hirdetés-

A családias hangulatú főzés mellett további kiegészítő programok is helyet kaptak. Délelőtt a művelődési házban a kecskeméti Pótszék társulat klasszikus zenével átszőtt mesejátékkal szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Folyondár együttes és a Sárfehér Néptáncegyüttes délutáni táncházba hívta a jelenlévőket. Este pedig a ZÖREY klubban Little G Weevil zenekara adott egy fergeteges koncertet.

A hagyományos tésztaételek mellett más jellegű, változatos gasztronómiai különlegességek  is készültek. Az ételek elfogyasztása előtt Bajkó Zoltán plébános mondott áldást, melyben a nyitott lélekkel és meleg szívvel való főzést és az együtt étkezés szeretetteljes örömét emelte ki, hálát adva a Teremtőnek a lehetőségért, hogy elkészíthetjük az étket.

Bár a tésztamajális nem igazi főzőverseny, a résztvevők mégis odaadó lelkesedéssel készítették, és kínálták egymásnak az ételeiket. Az elkészült finomságokat a tavalyi győztes, a kunadacsi Szél István vezette zsűri értékelte, amelynek szempontjai a tálalás és az ízek mellett a főzőhely kialakítása és csapat árasztotta hangulat is helyet kapott. Végeredményben minden csapat kapott valamilyen díjat és oklevelet. Az abszolút győzelmet jelentő Vándorfakanalat ezúttal ifj. Digner István nyerte egy helyben gyúrt tésztával készült ízletes levessel!

Kellemes kora nyári időben, vidám, családias hangulatban telt a jubileumi tésztamajális…

-fg-

MEGOSZTÁS