Mozgáskorlátozottak majálisa Bócsán

-Hirdetés-

Forgott a bogrács Kesztl Jakab keze alatt: csülökpörkölt készült a bócsai parkerdőben a majálisozóknak. A helyi mozgáskorlátozott egyesület mintegy 70 főt látott vendégül a hagyományos erdei ünnepségükön. Nem szól ez másról, csak a barátságról — mondja Kaposváriné Franciska, a csoport vezetője. Nézze meg a bejáratot! A nagypapák májusfát állítottak nekünk, a nagymamáknak. Éppen úgy, mint hajdan!

Kicsit visszamegyünk az időben, az biztos: a 60-as 70-es évek slágerei szólnak Balogh István zenész jóvoltából. Itt-ott dalra nyílik a száj és ebéd után bizonyára egy kis tánc is lesz.

A szervezők még egy csoportképre is beállnak: Kesztl Jakab unokáját, Kesztl Védát tartja a kezében, mellette Viesz Ferenc és Vieszné Pannika, aztán Vincze István, Kaposváriné Franciska, Veiszhabné Erzsébet és Balogh István (idős).

Mint Franciska meséli, az egyesület tavasztól tél elejéig nem tétlenkedik: májusban a Tőserdőbe mennek „nyaralni” egy hétre, azután pedig egy lakiteleki kirándulás következik a Népfőiskolára. Júniusban a községi idősek napján vesznek részt, ősszel pedig szüreti ebédre gyűlnek össze. Emellett szomszédolni is rendszeresen járnak, melynek mindig nótázás a vége. Erre a mostani majálisukra Soltvadkertről hívtak vendégeket, de vannak kapcsolataik Jakabszállással és Orgovánnyal is.  

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS