A kecskeméti Pótszék Társulat, a X. Izsáki Tészta Majális rendezvényéhez kapcsolódóan, 2018. április 29-én az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban mutatta be Bálint Endre – Nyitrai Brigitta: Az erdő Mozartjai című, klasszikus zenével átszőtt mesejátékot.

-Hirdetés-

A darabban a klasszikus zene gyöngyszemei, Smetana, Mozart, Liszt, Bartók, Grieg, Hacsaturján és Erkel művei csendültek fel Nyitrai Brigitta összeállításában. Az elsősorban 5-11 éves korosztály számára készült előadás díszlettervezője Gulyás László, rendezője Mogyoró Zsanett volt.

A törpékkel, koboldokkal teli fantázia világot a gyerekek már az első perctől kezdve megkedvelték. A vidám történetben együtt izgultak a törpékért és önfeledten együtt nevettek, szórakoztak velük. Ehhez persze kellettek az egyes karaktereket megformáló szereplők nagyszerű, poéngazdag játéka, ami egyetlen pillanatra sem engedte lankadni a gyerekek figyelmét. A nézők részéről, az egyes jeleneteket követő nevetés és feltörő önkéntelen taps jelezte, parádés előadás részesei lehettek.A gyerekek és a mesejáték szereplői szoros kapcsolatának köszönhetően, az előadás végén a gyerekek szíves-örömest álltak a fényképezőgép lencséje elé a szereplőkkel.

Gratulálunk a Pótszék Társulatnak, ismét egy élményteli előadást hoztak el Izsákra!

-fg-

MEGOSZTÁS