2018. május 5-6-án rendezi meg a Kiskőrös Kultúrájáért Egyesület a Petőfi Kulturális Fesztivált, Kiskőrösön a Petőfi téren.

-Hirdetés-

A programok között kiállítások, élőzenés koncertek, folklórműsor, irodalmi est, filmvetítés, képzőművész találkozó és egy egész gyermekfoglalkoztató utca várja két napon keresztül az érdeklődőket Kiskőrös városközpontjában.

A szombat délutáni Petőfi Kultusz kiállítás és a megnyitó ünnepség után, az irodalmi műsorokat kedvelők a Petőfi Korzó Kávéház teraszán találkozhatnak Grecsó Krisztiánnal a délután folyamán. 18:30-tól a Balkán Fanatik lép színpadra, ezt követően 20 órától a Mágnás Miska operett előadást láthatjuk Vándorfi László rendezésében. 

Vasárnap egész nap gyermek és családi programokkal várja a kisgyermekes családokat a Levendula Gyermekpark a Luther sétányon. 

Az eseményen megjelenik közel ötven 1848-1849-es katonai hagyományőrző is, akik magyar és osztrák korhű katonai egyenruhában tartanak bemutatót a városban.
14 órától folklórműsorral és néptáncbemutatókkal várják az érdeklődőket. 

15 órától A magyar film jelene és lehetséges jövője címmel közönségtalálkozóra és kerekasztal beszélgetésre várják az érdeklődőket a Kincsem című történelmi film  stábjának képviselőivel Herendi Gáborral és Hegedűs Bálinttal, ezt követően lehetőség lesz a Kincsem című filmet is megnézni, melyet a Művelődési Központ Színháztermében vetítenek le.
A Muzsikás Együttes koncertje után színpadra lép még a Princess is. Emellett újdonság még, hogy a térség fesztiváljain megszokott élőzenés záró koncertek helyett, ezúttal
A falu rossza színházi előadással zárul majd a fesztivál. 

A mai napon megkezdődtek a fesztivál helyszíneinek technikai előkészületei is, a színpadok, sátrak  faházak összeszerelésével. 

További részletes információkat a fesztivál letölthető programfüzetében olvashat a www.petofifesztival.hu oldalon. Tekintse meg, töltse le és küldje tovább ismerőseinek! 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt május 5-6-án Kiskőrösön a Petőfi téren. 

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS