Nagyszabású országos dartsverseny helyszíne volt a kiskőrösi jégcsarnok április 28-29-én. A sportág versenyzőinek színe-java megfordult itt a két nap alatt, amely színvonalas megrendezése egy újabb szintre emelte a kiskőrösi dartsosokat.

-Hirdetés-

Az esemény főszervezője a helyi Győztes Kör Sport Egyesület volt, aki elnöke Hirsch Máté értékelte a versenyt. Elmondta, hogy úgy érzi segítőivel szinte csodát tettek, hiszen mindössze 20 napjuk volt arra, hogy biztosítsanak egy helyszínt a kétnapos országos versenysorozatnak. A Magyar Darts Szövetség (MDSZ) minden év elején megpályáztatja a tagegyesületeket, hogy ki az, aki vállalja (mindenfajta anyagi ellenszolgáltatás nélkül) a 7 fordulós versenysorozat egy-egy állomását. Az MDSZ idén – többek között szervezeti változások miatt – kicsit későre hagyta a döntést, emiatt elég kevés idő volt a soron következő verseny megrendezésére.

„Megtiszteltetésként vettük, hogy ránk esett az elnökség választása, ezért sebtiben próbáltuk meg biztosítani az anyagi, humán és tárgyi feltételeket, hogy igazi házigazdái lehessünk ennek a darts ünnepnek és a nálunk, valamint az MDSZ-nél is megszokott egyre magasabb követelményeket teljesíteni tudjuk” – mondta Hirsch Máté.

Utánpótlás és felnőtt versenyeket rendeztek
Szombaton az utánpótlás versenyekre került sor, ahol 80 nevező mérte össze tudását különböző korcsoportokban előbb egyéniben, majd párosban. Vasárnap a felnőtt versenyeké volt a főszerep, ahol 175 férfi és 14 női versenyző állt a dobóvonal mögé. Ez jelentős növekedés az előző évekhez képes, hiszen 2016-ban, amikor ugyancsak Kiskőrösön volt bajnoki forduló „csak” 146 versenyző jelent meg a Bem József Általános Iskola tornatermében… Az emelkedő tendencia remélhetőleg fennmarad és jövőre 250 feletti létszámmal kerülhet majd megrendezésre egy-egy viadal.

Sokan támogatták a versenyt
A szervezők nevében köszönetét fejezte ki Hirsch Máté Kiskőrös Város Önkormányzatának, illetve Domonyi László polgármesternek, hogy minden tekintetben támogatott a viadal megrendezését. Ugyancsak köszönet illeti a Bem József Általános Iskolát, a Vira Magazint, a Térváz Kft-t, a Tifi’s Snack-et, a Vass Borászatot, a Z-Oil Kft-t, az Euro Ceramica 98 Kft-t, Garden Juice-t, a Tikkadt Szöcske Kolát, a Bubee üditőitalt, a Korona Pizzériát, hogy támogatták a darts sportot, illetve rendezést. Büszkék arra, és köszönetet mondott Hirsch Máté azért, hogy a Győztes Kör Sport Egyesület tagjai, segítői szabadidejüket feláldozva, ilyen körülményeket tudtak biztosítani ennek az eseménynek. Kiemelt köszönet jár a HC Kiskőrösnek, személyesen Szekeres Károlynak is, hogy korrekt feltételekkel kibérelhették a Rajz Attila Jégpályát, amely minden szempontból megfelelt egy ilyen verseny lebonyolításának.

Eredmények kiskőrösi szempontból…
A Győztes Kör tagjai közül Kovács Krisztián a 129., Nothof Attila, illetve Hotz Szabolcs a 65. helyen végzett. Lucky loserben Hotz Szabolcs a nagyszerű 5. helyen zárt. A Sport DC színeiben Tóth “Leo” Tamás a 65. helyen végzett, a lucky loserben pedig elhozta a 3. helyet. Az utánpótlás versenyen Kiss Tóth István a csoportkörből nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba pedig a 33. helyen végzett. Gratulálunk az összes helyezettnek, természetesen főleg a kiskőrösi játékosoknak! Reméljük, láthatjuk még hazai pályán a magyar darts vándorcirkuszát!

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS