Május 5-én, szombaton a KEVI gimnázium végzős diákjai is lezárták gimnáziumi éveiket. Ugyan még az érettségi előttük van, ez a ballagás az első formális lezárása ennek a szakasznak, a bizonyítvány kézhezvétele előtt.

-Hirdetés-

A ballagás idén a felújított udvar miatt a gimnázium által közrefogott belső udvaron volt.
A ballagás Szentgyörgyiné Szlovák Mária, az iskola igazgatójával köszöntőjével kezdődött. „Az idő, amit a rózsádra vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat” idézte az igazgatónő Saint Exuperry méltán híres könyvéből, a Kis hercegből. Ezzel a mai kor rohanására, feleslegesen eltöltött időre próbál rámutatni. A mai kor eszközeivel szinte elértéktelenednek az emberi kapcsolatok, de egy ilyen közösségi, családi eseménnyel összegyűlhet az egész család és együtt örülhetnek a nap ünnepeltjével.

Az igazgatónő külön köszöntötte a hozzátartozók mellett az osztályokat, külön-külön, egy-egy gondolattal.

12.A: Osztályfőnökük, Szabó Márta vezetésével 6 évet töltöttek az iskolába. Ennyi idő alatt nagyszerű osztályközösséggé kovácsolódtak, mely közben felelősségteljes, önálló véleménnyel és értékkel rendelkező fiatal felnőttekké váltak. 28 nyelvvizsgabizonyítvánnyal és 24 előrehozott érettségi eredménnyel rendelkeznek, mely mutatja a kitartásukat, céltudatosságukat. Ballagási meghívóra írt idézetük: „Megcélozni a legszebb álmot. Komolyan venni a világot. Mindig hinni és remélni, így érdemes a Földön élni.”

12.C: Németh Mihály tanár úr vezetésével felejthetetlen osztálykirándulásokon, élményeken lehettek túl. Olyan csapattá formálódtatok, melynek óráiról osztályfőnöktök- saját elmondása szerint – szinte mindig jobb kedvvel jött ki, mint ahogy bement oda.
Ballagási meghívóra írt idézetük: „Mindig azt hittem, hogy az első napok voltak a legnehezebbek. Tévedtem. Az utolsók azok.”

12.D: Szép tanulmányi eredményeik miatt büszkén tekinthetnek vissza gimnáziumi éveikre. Csodás énekhangjaival, matektehetségekkel, sportolókkal teli osztály a tehetségről árulkodik, mellyel méltán vívták ki diákok és pedagógusok tiszteletét, elismerését. Szabó Gabriella, osztályfőnökük elvárásainak megfelelni meghozta gyümölcsét. Ballagási meghívóra írt idézetük: „Úgy élj a jelenben, hogy megbánás nélkül gondolhass a múltra!”

12.E: Nemcsak a szakképzés változását kellett átéljék, hanem saját osztályközösségük változását is, melyben Horváth Andrásnak van nagy szerepe. A sok élmény, osztálykirándulás, rangos szakmai elismerések bizonyára emlékezetesek maradnak. Mivel néhányan az intézményben maradnak továbbképzésre, így a következő idézetet választották: „Útjaink százfele válnak, De szívünk egy célért dobog. Nekivágunk a küzdelmes mának, és épít karunk egy szebb holnapot.

5/13. Sz: A tavaly már végzősként továbbképzőben maradt diákoknak is eljött a búcsú pillanata. Sok sikert kívánunk a szakmai vizsgájukhoz! Osztályfőnökük: Donáthné Belák Katalin. A köszöntések után az elismerések átadása következett, melyet az iskola néhány tanulója zenés műsorral kötött össze.
Elismerések:

Emléklap iskolai rendezvényeken való szerepvállalásért: Szentgyörgyi Noémi Kitti és Ványi Gábor 12.A, Kiss Réka, Slajkó Anikó 12.C, Sallai Erzsébet, Herczeg Teréz 12.D

Sportteljesítményükért emléklapban részesülnek: László Luca 12.A, Csengődi Krisztián 12. C, Fejes Arnold 12. D, Ruskó Balázs 12. E, Jarjabka Erzsébet Éva, Horváth Bálint, Kutyifa Ákos, Sipiczki János és Varga Máté 12. A, Kovács Balázs 12. C, Lasztovicza Ákos Bence, Supka Alexander 12. D ,Németh Róbert 12. E, Sziráczki Lili 12.D

„Jó tanuló, jó sportoló” díj: Kaposvári Noel Keve 12.A

2017-18- as évben kimagasló tanulmányi eredményükért: Jarjabka Éva Erzsébet, Judák Jusztina, Kaposvári Noel Keve, Kiss Adrián, 12.A, Bolemányi István, Beszedics Beáta 12.C, Kürti Rebeka, Megyeri Márk 12.D, Ivanyos Dóra, László Luca, Szenohradszki Emma, Ványi Gábor 12.A

Petőfi –emléklapot középiskolai kitűnő tanulmányaikért: Csvila Péter és Örmény Petra 12.D

Közösségért díj: Kiss Adrián 12.A és Bolemányi István 12.C

12.Petrás József -díj: Megyeri Márk 12.D

Jónásné Farkas Ágnes-díj: Ungvári Brigitta, 12.A

Petőfi-díj: Csvila Péter 12.D

Az idén 2 pedagógus is nyugdíjba vonul: Gombárné Antal Margit és Kelemen Ildikó.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS