Grassroots fesztivál keretein belül szerveződött meg május 5-én a z óvodások és kisiskolások játékos tornája. A Kiskőrösi KLC és a BEM DSE Kiskőrös csapatai mellett Soltvadkert két utánpótlás együttese, a Soltvadkerti TE és a Soltvadkerti Focisuli, valamint Akasztó U7 és U9-es kis focistái gyűltek össze, hogy a fair play szellemében rúgják a bőrt.
A fesztivál filozófiája:

  • A gyerekeket hagyni kell önfeledten játszani, dönteni.
  • Engedni kell, hogy a gyerekek a játékhelyzeteket önállóan, segítség nélkül oldják meg.
  • Nem szabad túlszabályozni, mértéktelenül korlátozni a a gyerekek egymás közötti játékát.
  • Nincs rossz megoldás csak tapasztalatszerzés.
  • A tanulási folyamatok az egyén fejlődési állomásai
-Hirdetés-

Hímer István megnyitó beszéde után a csapatok előre meghatározott sorrendben és időbeosztás szerint cserélgették a pályákat, váltottak a gyakorlatok és a játék között.
A mérkőzéseket edző-pedagógusok és a lelkes szülők ( Madarász Krisztián, Tiricz István, Udvarhelyi Attila, Trepák János, Takáts Gábor, Kriskó Zsolt, Tímár László) felügyelték.
A fesztivál filozófiáját követve az eredményeket nem írták, nem volt rangsorolás! Dicséret és a játék öröme mellett egy palack Garden gyümölcslevet vihettek haza magukkal a kis focisták.
Illetve az edzők által kijelölt legjobb játékosok a torna végén még egy oklevéllel és egy tábla csokival gazdagodtak. ( Akasztó-Németh Dóra, Medgyes Márk; Bem DSE Kiskőrös-Tiricz Ákos,Csatlós László; Kiskőrösi KLC-Schneider Ádám, Kovács Dominik; Soltvadkerti TE- Kránicz Kende, Geiger Levente; Soltvadkert Focisuli-Hachbold Bence, Bozsoki Anna)

A délelőtt margójára talán a Bozsik program futballkultúrájának egyik szlogenjét írhatnánk:
A győzelem fontos, de a JÁTÉK öröme még fontosabb!

K.Sz.

MEGOSZTÁS