Rövid  összefoglaló a hétvégén lezajlott fesztiválról:

-Hirdetés-

A hétvégén került megrendezése immár ötödik alkalommal a kiskőrösi Petőfi Kulturális Fesztivál, amelynek programjai között a kultúra szinte valamennyi fő irányzatából kaphattak ízelítőt a résztvevők. Élőzenés koncertek, irodalmi műsor, bábszínház fesztivál, művészpark, kiállítások, színházi előadások, katonai hagyományőrzők és szakmai találkozók bemutatói váltották egymást egész hétvégén.

Közel egy évtizede álmodták meg a kiskőrösi fiatalok, hogy a legismertebb hazai költő, Petőfi Sándor szülővárosában fontos lenne egy a költő munkásságához és történelmi korához méltó hagyományőrző nagy rendezvényt létrehozni.

A hétvégén lezajlott fesztivál már az ötödik volt a sorban és második, amelyet már az új kiskőrösi főtéren rendeztek meg.

A szervezők és minden bizonnyal a vendégek nagy örömére, igazi nyárias időjárás köszöntötte a fesztivál résztvevőit egész hétvégén.

A szombat délutántól, vasárnap éjszakáig tartó programok igen sok érdeklődőt vonzottak a városközpontba. Ismét nagy sikere volt a Luther sétányon felépített Levendula Gyermekvárosnak, a Művészparknak, valamint a városba érkező több mint száz 1848-as katonai hagyományőrzőnek, akik egy látványos felvonulást követően egy csatajelenetet mutattak be a Piactéren. Már az előző évben is jelentős érdeklődés kísérte a katonai hagyományőrzők bemutatóját, de a hétvégén megrendezett eseményen még a tavalyinál is lényegesen többen voltak kíváncsiak a szabadságharc hőseinek emléket állító hagyományőrzők bemutatóira.

Újdonság volt a Luther téren berendezett területen a Bács-Kiskun Megyei Bábszínház Fesztivál, ahol a megye több településéről érkeztek bábcsoportok, hogy a kisgyermekeket szórakoztassák.

Az egyes fesztivál napokat a tavalyihoz hasonlóan egy-egy szabadtéri színházi előadás zárta. Szombaton a Mágnás Miska, vasárnap pedig A falu rossz című vígjátékot tekinthették meg az érdeklődők.

A szervezőkkel a napokban egy részletes beszámolóval egybekötött interjút készítünk, addig is a fenti beszámoló mellett tekintsék meg az első képgalériát az eseményről. A tervezett interjúban újabb fotókat mutatunk be az eseményről!

MEGOSZTÁS