Élénk érdeklődés övezte a „Legyünk életmentők Izsákon!” címmel meghirdetett rendezvényt 2018. május 5-én, az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban. A Szabadszállási Mentőállomás munkatársai az életmentés kérdéseit ismertették és gyakorlati tennivalóit mutatták meg, a szinte minden korosztályt képviselő érdeklődőknek.

-Hirdetés-

Mikor hívjunk mentőt? Milyen adatokat kell megadni a diszpécsernek? Fontos tudni, hogy jelenleg minden segélyhívás a 112-es központi számra fut be, és a megadott információk alapján választják ki a legközelebbi esetkocsit.

Hogy mit kell tenni, amig a mentő megérkezik? Bármit, amire képesek vagyunk, a legapróbb segítségnyújtás is fontos lehet az életmentéshez! Riczu Norbert, a Szadaszállási Mentőállomás vezetője, a laikusok számára is érthető módon magyarázta el és mutatta be az újra élesztés lényegét és az alkalmazható technikákat. A bemutatott fogásokat azután mindenki ki is próbálhatta.

A baleseti helyzetek kezeléséhez, a DORT Speciális Mentőcsoport jelenlévő tagjai osztották meg hasznos tapasztalataikat. A rendezvényen ezen kívül lehetőség volt a sebkötözési technikák gyakorlására, vércukor és vérnyomásmérésre is. Míg a szülők gyakoroltak, a gyerekek a kreatív játékokkal foglalhatták le magukat.

Ebben a témában, a közelmúltban ez volt a második ilyen rendezvény. A főszervező Rézműves Mihály, izsáki mentős, örömmel nyugtázta, hogy Izsákon nem csökkent az igény az életmentési ismeretek elsajátítása iránt.

-fg-

MEGOSZTÁS