Nagy várakozás előzte meg a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a szomszédvári csapatok rangadóját. A két gárda az utóbbi fordulókban jó teljesítményt nyújtott és mindkét együttes egy döntetlennel és két győzelemmel hangolódott rá a derbire.

-Hirdetés-

Kiskőrös LC-Soltvadkerti TE 3-0 (2-0)
Kiskőrös LC: Ámann – Kanyaró (Agócs), Kovács J., Lesták, Mokrockij, Madácsi, Somlyai (Sinkó), Bányai (Amin), Molnár, Rimár (Füleki), Katona (Makó). Edző: Füleki Antal.
Soltvadkerti TE: Frittmann – Márki (Frei), Szarka, Bereczki, Vargacz, Csupity, Szamosi (Bleszák), Szalai, Pekker (Erdélyi), Torma (Varga), Soproni (Font). Edző: Ugrai Imre.

A mérkőzésre a szurkolók is nagy várakozással tekintettek, amit jól mutatott, hogy szinte megtelt a lelátó és több százan látogattak ki a rangadóra. A találkozó gyászszünettel kezdődött, amikor a kiskőrösiek pályagondnokának, Tasi Tamásnak a közelmúltban elhunyt édesanyára emlékeztek egy perces néma felállással. A hazai klub a gyermeket is várta a találkozóra, akik Pásztor Gyula vezetésével a lelátó mögötti pályán focizhattak és a szünetben tizenegyesrúgó versenyen vehettek részt. A mérkőzés elején kiegyenlített játék folyt a pályán enyhe kiskőrösi fölénnyel. A kiskőrösiek az első helyzetükből gólt szereztek a 12. percben. Ekkor a soltvadkertiek jobbhátvédje Márki Bence nem tudott elrúgni egy labdát, amelyre Rimár Péter csapott le és a játékszert a bal felső sarokba lőtte (1-0). A gól után nagy fölényben játszott a hazai csapat, de kevés igazán nagy helyzetet sikerült kialakítaniuk. Az újabb hazai találat a 44. percben született, amikor Márki Bence rosszul talált el egy labdát és a lecsorgóból Rimár Péter már 2-0-ra növelte a kiskőrösi előnyt. Nem volt benne a mérkőzésben a két kiskőrösi gól, de a nagy védelmi hibák miatt gyakorlatilag az első félidőben eldőlt a találkozó sorsa. A szünet után is a kiskőrösiek nagy fölényben játszottak és helyenként szemre is tetszetős támadásokat vezetve alakítottak ki több gólhelyzetet is. A 80. percben Rimár Péter harcolt ki egy szép támadás végén büntetőt, amelyen nagy magabiztossággal értékesített Molnár Tamás (3-0). Meg kell jegyezni, hogy Rimár Péter még egy kapufát is lőtt, így a végére akár nagyobb arányban is nyerhettek volna a hazaiak. A soltvadkertiek támadójátéka nem sok veszélyt jelentett a 90 perc alatt, hiszen egyetlen kapura tartó lövést sem kellett hárítania Ámann Márknak. A mérkőzés végén a hazai szurkolók vastapssal és „Szép volt fiúk!” rigmussal köszönték meg a kiskőrösiek győzelmét. A csapat Füleki Antal edző vezetésével nagyszerű formát mutat és zsinórban harmadik győzelmét aratta.

Ifjúsági eredmény:
Kiskőrös LC-Soltvadkerti TE 0-2 (0-1)
Gólszerző: Palakovics, Lévai.

A Kiskőrös LC labdarúgó csapata legközelebb május 20-án (vasárnap) 17 órakor lép pályára a Harta SE csapata ellen a Harta Sporttelepen. 

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS