A Kiskőrös LC labdarúgó csapatának hosszútávú tervei között szerepelt, hogy az egyik magyar élvonalban szereplő klubbal olyan megállapodást kössenek, amely mindként egyesületnek a hasznára válhat. A kiskőrösiek az Újpest FC-vel vették fel a kapcsolatot, hogy közös együttműködésbe kezdjenek.

-Hirdetés-

A Kiskőrös LC elnöke Dulai János elmondta, hogy Kovrig Ákos az egyesület szakmai igazgatója vette fel a kapcsolatot újpesti vezetőkkel. A kapcsolat kialakításában az Újpest FC csapatkapitányának Litauszki Róbertnek is szerepe volt, aki korábban a kiskőrösi utánpótlás csapatokban nevelkedett. Az Újpest FC részéről Böőr Zoltán klubmenedzser és Víg Péter utánpótlás operatív igazgatóval történt egyeztetés a jövőbeli tervekről. Meg kell említeni, hogy Víg Péternek is van térségi kötődése, ugyanis az ő labdarúgó pályafutása Soltvadkertről indult…

A képen Kabát Péterrel látható Lituaszki Robi, aki már Magyar Kupagyőztesnek mondhatja magát. Az Újpest FC csapatkapitánya, sokszoros utánpótlás válogatott. Jelenleg egy újabb Magyar Kupa döntőre készül az Újpest FC-vel a Groupama Arénában.

„Mint azt már korábban megannyiszor kiemeltük, klubunk nagy figyelmet fordít az fiatal labdarúgókra, és szívügyeként tekint fejlődésükre és képzésükre. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ne csak a budapesti fiatalságnak legyen módja nagymúltú csapatunknál játszani, hanem más térségből származóknak is kinyílhasson a „futballvilág”. A megegyezésnek köszönhetően rálátásunk lesz a környék tehetségeire, ami kiemelten lényeges számunkra, hiszen köztudott, hogy Bács-Kiskun megyéből már sok tehetséges labdarúgó került ki, valamint nem szeretnénk, ha a jó adottsággal megáldott fiatalok elvesznének inspiráció, és továbblépési lehetőség hiányában. Így klubunk extra motivációt és szintlépési opciót nyújt az alföldi ifjaknak, ugyanis a kiemelkedő kvalitással rendelkezők esélyt kapnak, hogy nálunk, az Újpest FC-nél állják meg a helyüket. Mi pedig cserébe szakmai támogatást és fejlődést nyújtunk a kiskőrösi edzők számára. Szeretnénk, ha rendszeres látogatói lennének Tábor utcai komplexumunknak, hogy ott tovább bővíthessék meglévő tudásukat, valamint esetleges kérdéseikre válaszokat kapjanak. Illetve a későbbiekben, ha már magasabb osztályban szerepel a kiskőrösi csapat, szívesen ajánljuk fel mi is játékosainkat, ha az adott labdarúgó ott találná meg a helyét, és tudna igazán kiteljesedni. Ez egy olyan kötelék, amivel mindenki jól jár. Tervünk, hogy az országban mindenfelé legyenek kapcsolataink. Több irányba szeretnénk nyitni, hogy az összes olyan fiatal tehetség megtaláljuk, aki úgymond kinövi az ottani régiót, valamint olyan szintet képvisel, ami a mi szemléletünkkel és elvárásainkkal megegyezik. Fontos számunkra, hogy egyre többen megismerjék az Újpest FC utánpótlás filozófiáját, a gondolkodásmódunkat, és ezáltal úgy érezzék a klubok, hogy hozzánk kötődnek, majd szívesen irányítsák felénk játékosaikat” – nyilatkozta az ujpestfc.hu oldalon Víg Péter.

A kiskőrösi klub elnöke Dulai János kiemelte, hogy az együttműködés elsősorban az utánpótlás csapatok vonatkozásában lesz aktív, az ott dolgozó edzőket és a fiatal játékosokat szeretnék bevonni a programba. A tervek között szerepel, hogy a kiskőrösi edzők folyamatosan betekintést nyerjenek a patinás fővárosi klubnál folyó szakmai munkába és a fiatal labdarúgók közül is részt vehessenek néhányan az ottani edzéseken, megmutathassák tehetségüket. A Kiskőrösön folyó szakmai munkát is megtekintenék az Újpest FC edzői és segítséget nyújtanának abban, hogy minél magasabb szintű képzésben részesüljenek a fiatalok. Az elképzelések szerint a kiszemelt tehetséges kiskőrösi fiatalok középiskolás korukban, 14-15 évesen lehetnének majd az Újpest FC igazolt játékosai, de addig a fejlődésüket folyamatosan figyelemmel kísérnék. Olyan elképzelések is szerepelnek a megállapodásban, hogy a kiskőrösi utánpótlás csapatok tagjai az NB I-es újpesti mérkőzések előtt felvezetőként lépnének pályára az Újpest FC stadionjában vagy a mérkőzéseken szurkolóként vehetnének részt.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS