A görkorcsolyázás nagyszerű időtöltés, jó móka, és mindemellett még egészséges is, ebben alighanem mindenki egyetért. Ráadásul Kiskőrösön Vári Gábor (Gabi bácsi) kezdeményezésével heti három alkalommal (hétfő, szerda, csütörtök) ingyenesen űzhetik ezt a sportot kicsik-nagyok, kezdők-haladók.

-Hirdetés-

A görkorcsolya pozitív hatásai

    • fokozza az állóképességet, emellett javítja a koordinációs készséget is
    • erősíti a láb és a törzs izmait
    • alig terheli az ízületeket, így bármilyen korban bátran elkezdhető, természetesen a megfelelő óvintézkedések megtétele mellett
    • a görkorcsolya egyik fő hatása a vesztibuláris rendszer ingerlése, amivel fejleszthetők az írás-olvasási nehézségekkel küzdő gyerekek, de természetesen kifejezetten jót tesz a nagy motoros mozgások fejlesztésében és a mozgásfejlődési elmaradásokkal küzdőknek is segít.

Gabi bácsiról: 50 éve kezdte a korizást. Nagyobb kihagyás után a Rajz Attila műjégpályán ismét kemény edzésekbe kezdett, emellett intenzív edzésprogramot végzett inline görkorcsolyával.

Ha teheti, az év minden napján edz, újdonságokat sajátít el mind a hat jég és hat görkorcsolya szakág mozgásaiból. Tavaly letette az LTP edzői vizsgát a Magyar Jégkorong Szövetségnél.  A jégpályán a korisuli és a közönségkorcsolya alatt sok kicsi és nagy tanult meg korizni a segítségével.
„Imádom csinálni, mert ez éppen olyan csoda, mint amikor járni tanítjuk a gyermekünket.”

Gabi bácsi szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Penny parkolójában hétfőn, szerdán és csütörtökön 16:30-tól sötétedésig. Fontos, hogy védőfelszerelést (sisak, csukló-, könyök-, és térdvédő) hozzatok magatokkal!

K.Sz.

MEGOSZTÁS