Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola a kerítés felújításával méltó külsőt kapott. Az átadásra május 15-én került sor ünnepélyes keretek között. Vágó Ferencné tankerületi igazgató asszony elmondta, hogy az első kerítés 1970-ben készült el és majdnem ötven évig volt a régi formájában.

-Hirdetés-

Az új kerítés célszerű, esztétikus, egyedi, már messziről hirdeti az iskola arculatát. A különleges forma Viczián Attila ötletgazdának köszönhető, mely a Kiskőrösi Tankerületi Központ, valamint Kiskőrös Város Önkormányzata támogatásával valósult meg. Az eseményről sem hiányozhatott a zene, melyről ezúttal Boldoczki Róbert és tanítványai gondoskodtak.

„A zene hatalmas dolog, egy dal megváltoztatja kedved, emléket teremt, megváltoztathatja életedet.”

A zene fontosságára hívta fel a figyelmet Domonyi László Kiskőrös város polgármestere is, majd az igazgató asszonnyal közösen átvágták a nemzeti színű szalagot. A kerítésen megtalálható hangjegyek magyarságunk legfontosabb dalait és az EU himnuszát tartalmazzák. Az iskolában tanulók, már biztosan kiolvasták a kottából az Örömóda, Szózat, Tavaszi szél vizet áraszt és a Himnusz dallamsorait.

B.M. 

MEGOSZTÁS