a soltvadkerti református templom új orgonáját. 20 ember jött össze a nagy pakolásra: az új orgonát és a legtöbb alkatrészt már felvitték a karzatra. Volt olyan elem, ami 300 kilót nyom és külön emelőt kellett üzembe állítani hozzá. Nem sérült meg semmi, a hét folyamán folytatódhat a beszerelés.

-Hirdetés-

A döntően adományozói pénzből megvásárolt új hangszer a régi stílust és hangszíneket idézi. Mint Molnár Emese, a gyülekezet kántora elmondta, a két manuálos és pedálos hangszer regiszterei lehetővé teszik mindazt, amit egy ilyen kis templom orgonájának tudnia kell. Az istentiszteleten még nem szólaltatták meg a hangszert, csak utána maradt ott egy kis csapat hallgatódzni. A sípokat még mind a helyére kell állítani és ilyenkor egy alapos hangolás is szükséges. Mint Nagy Zoltán zenész és társai lent állva megállapították, a boltív szépen lehozza a hangot a gyülekezeti térbe. A héten, pünkösd vasárnapján és hétfőjén, már valószínűleg ez az orgona áll szolgálatba.

Lesz is mért: mint Sipos Ajtony Levente lelkész elmondta, pünkösd vasárnap 8 felnőttet, hétfőn pedig 7 fiatalt konfirmálnak úrvacsorás istentisztelet keretében. Ez azt jelenti, hogy ezek az emberek számot adnak református keresztyén ismereteikről és hitvallást tesznek. A vizsga mindenkinek ugyanaz, viszont ennyi felnőtt jelentkezővel már érdemes volt külön csoportot indítani, illetve külön ünnepséget tartani.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS