Ezen a héten napirendre, azaz közszájra került a KT Bem József Általános Iskola felső osztályos tanulói között a május 18-i rendezvény. A nap koordinátora Vágvölgyiné Jaksa Mónika mesélt róla

-Hirdetés-

-Eredetileg francia-német angol nyelvvel indult évekkel ezelőtt, ezért lett a neve „Nyelvek éjszakája”. Matusik Edinának volt köszönhető a francia nyelv, ma már nem az iskola munkatársa, de szerették volna megtartani ezt a népszerű programot.

Ezért a leleményes pedagógusoknak köszönhetően, a többi tantárgyat belecsempészve tartották meg a változatosságot. Az éjszaka adta az alapötletet a kémia bevezetéséhez, mert Litauszki Pál Gáborné látványos kísérleteihez jól jött a sötétség. Mivel nyelvekről beszélünk Bella Tibor elővette az angolszász országokat, így lett hozzákapcsolva a történelem. A természetismeret feladta a leckét, de Madarász Boglárkának köszönhetően a madarak énekével és világával ismerkedhetnek a gyerekek, segítője Mózerné Valenczi Zsuzsanna. Az angol játékait Kovács Gábor és Vlocskó Dávid irányítják. A némethez kapcsolódó feladatok ötletgazdája pedig Budai Adrienn volt.

A lelkes diákok 35 perces foglalkozásokon vettek részt, játékos formában bővítve ismereteiket. A játékok végén bográcsban főtt vacsora várta őket, majd a sötét éjszakában kezdődhetett a kincskeresés, végül az éjszakát diszkó zárta.

(A képgaléria szerdán kerül bővítésre!)

B.M. 

MEGOSZTÁS