Az elmúlt pénteken este az idei, első Karaván Klub előadója Bartha Bíborka Petra volt, aki szülőhazáját, Ausztráliát mutatta be az érdeklődő közönségnek.

-Hirdetés-

A szervezők már régóta szerettek volna megnyerni egy soltvadkerti illetőt, aki huzamosabb időt töltött az 5. kontinensen, de ez különböző okokból nem jött össze. Aztán egyszer csak besétált a könyvtárba Nagyapáti Anna Panna. Elmondta, hogy lakik náluk egy diáklány Ausztráliából. Beszélgettek arról, hogy van ilyen lehetőség a soltvadkerti Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központban, hogy egzotikus országokat mutatnak be vetítettképes előadás keretében. Bíborka nagyon szívesen vállalta ezt a megtisztelő feladatot.

Előadásában bemutatta családját, akik Erdélyből vándoroltak ki. Melbourne városában telepedtek le. Három lányuk született, Bíborka a legkisebb. Otthon csak magyarul beszélnek egymással. Továbbá beszélt az ausztrál hagyományokról, szokásokról, iskolarendszerről, nyelvjárásokról, őslakokról, a kontinens felfedezéséről és az ételeikről melyből kostolót is kapott a közönség.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS