Idén ünnepli 300. születésnapját Kiskőrös, így ehhez méltó műsorokkal, programokkal, koncertekkel ünnepelhetnek az itt élők négy napon keresztül.

-Hirdetés-

A négy napos rendezvény első napján pénteken, már reggel elkezdődtek a programok. A Ritmika Sportegyesület közreműködésével és támogatásával az általános- és középiskolás diákok sorversenyt játszhattak, illetve kipróbálhatták az egyre elterjedtebb hoverboardot.

A két testvérváros hármas ünnepet tartott a Kiskőrös újratelepítésének 300., a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat megalakulásának 20., a testvérvárosi kapcsolat 15. évfordulóját. Ezért délután az evangélikus imaházban folytatódott a program. A jeles ünnepen a német delegáció tagjai közül többen, valamint Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, Paksi Dénes tűzoltóparancsnok, Titl Péter, a német nemzetiségi önkormányzat előző elnöke is üdvözlő beszédet mondott. Az ünnepséget a SZÓ-LA-M fúvós zenekara előadása nyitotta meg, majd a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai adták elő műsorukat. 

A város történelmi emlékeiről sem feledkezhetünk meg, így a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében megrendezésre került a „Kiskőrös 300 éves” településtörténeti kiállítás, előadás és megnyitó.

A zenekedvelők és bulizni vágyóknak sem kellett csalódniuk, mivel már az első nap olyan híres előadók léptek fel a nagyszínpadon,  mint Király Viktor és a Quimby. A zenekarok felvezetését pedig a Fröccsben rendszeresen fellépő Szürkeverebek Jazzbandája vállalta.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS