Az idei rétesfesztivál utolsó előtti napjára jó eséllyel mindenki emlékezni fog és nem csupán az EDDA hihetetlen tömeget vonzó és mindenkinek hatalmas élményt nyújtó koncertje kapcsán, hanem az egész napos változatos, színes programok okán is.

-Hirdetés-

A programok reggel 8 órakor  kezdődtek a Petőfi téren, ahol a teljes Petőfi S. Művelődési Ház előtti teret réteskészítő csapatok foglalták el. Megjelent több helyi szervezet csapata is, akik finomabbnál finomabb réteseket sütöttek. A rétessütők jó hangulatáról a Szivárvány Néptáncegyüttes és fúvósaik gondoskodtak.

Délelőtt lehetőség volt még egészségi állapot-felmérés elvégeztetésére, valamint életmód-tanácsadásra is a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével.

A nagyszínpadon délelőtt több asszonykórus, citerazenekar lépett fel, a katolikus templom melletti színpadon pedig a Bem iskola diákjai adták elő műsorukat. A gyerekek nagy örömére az iskolások fellépése után az Alma Együttes következett, majd délután a Fortissimo zenekar kápráztatta el tehetségével a zenekedvelőket. Utoljára a Mon Cherries lépett fel a kisszínpadon.

Lezajlott a rétesfesztivál díjátadója is, melyen minden csapat egy-egy oklevéllel lett gazdagabb. A korábban megrendezett Városi Borverseny díjazottjai, majd a „Kiskőrös 300” emlékév keretében megrendezett videóverseny díjazottjai is átvehették  díjaikat, mely főnyereménye a fiatalok és idősebbek korosztályában egy-egy 50 000 Ft értékű utalvány volt a Fókusz Takarék jóvoltából.

Az esti programsor kezdete előtt Kiskőrös város Mazsorett csoportjai léptek fel a főtéren, majd megkezdődött az első nagy koncert, az Opererr Show. Több híres operaénekes előadásában számos ismert dallamot idézhettek fel a közönség tagjai magukban. 

A nap- és mondhatjuk, hogy a születésnapi hétvége- zárásaként Magyarország legnagyobb Rock bandája, az EDDA Művek lépett fel a kiskőrösi színpadon, akik a hallgatóság körében hatalmas sikert arattak.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS