Immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a „Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozó” A Kiskőrösi Dutra Baráti Kör szervezésében, május 18-20-án, ahol igazán változatos programokkal várták a szervezők az érdeklődőket a Közúti Múzeumban.

-Hirdetés-

Szombat délelőtt Pohankovics  András alpolgármester úr és Gubán Gyula, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei alelnöke mondott ünnepi beszédet, majd egy Lengyelországból érkezett énekkar tartott színvonalas koncertet.

A megnyitó után az udvaron gyűltek össze az erős emberek, majd megmutatták ki a legény a gáton. Emelték, görgették a nehéz traktorgumikat, de Csermák Pál traktorját is kötélvégre kapták, hogy elhúzzák egy szakaszon. Bent eközben szakmai előadások várták a téma iránt érdeklődőket.

Ebéd után felkerekedett a sereg, és a városban egy nagy kör megtételével mutatták meg gépcsodáikat. A múzeumba visszatérve egy kis “Ki az erősebb” bemutató következett, ahol egy úthenger ellen versenyeztek az arra vállalkozók.

 

Vasárnap a Bor-vendégház adott otthon a találkozónak, ahol művelési bemutató, traktorhúzó verseny, és haditechnikai bemutató is várta a népes érdeklődő sereget. A bátrabbak még egy Dutra-ember erőpróbán is részt vehettek, ahová 63 ember kellett, hogy megállítsanak egy traktort.

Köszönjük az igazán színvonalas rendezést, reméljük jövőre hasonlóan remek időjárás mellett találkozhatunk újra!

SziRt

MEGOSZTÁS