Sikeresen lezajlott a Fülöpszállás, Izsák és Soltszentimre (FIS) civil szervezeteinek együttműködésével, a Kiskunsági Nemzeti Park Kolon-tavi Őrkerülete közreműködésével, 2018. május 19-én megrendezett, a Teljesítménytúrázók Társasága versenynaptárában is szereplő, második Három Határ Teljesítménytúra. A közös rendezésű teljesítménytúra sajátossága, hogy a leghosszabb, 50 km-es távja érinti mindhárom települést, melynek ezúttal a kiinduló és célpontja az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Ház volt, valamint innen indultak a rövidebb, 15 és 25 km-es távok is.

-Hirdetés-

Az 50 km-es táv útvonala – csatornákkal szabdalt síkvidéken, borókás homokbuckákon, és turjános lápréteken keresztül – megegyezik az előző évivel, de ezúttal, az Izsákról induló rövidebb távok is lehetőséget adtak a természeti értékekben gazdag élővilág felfedezésére. A szalagozással megjelölt útvonalak és a túrázóknak adott térképvázlatos leírás jól segítette a tájékozódást. A kellemes kiránduló időben közel százan vágtak neki a távoknak és mindenki szintidőn belül ért vissza. A megfáradt túrázókat a célban párakapu várta, hogy kicsit felfrissülve vehessék át a megérdemelt oklevelet és a kitűzőt, valamint jobb étvággyal fogyaszthassák az ízletesen elkészített zsíros kenyeret és teát.

A visszajelzések alapján a túrázók elégedetten nyilatkoztak a lebonyolításról és az útvonalvezetésről, valamint a látnivalókról (árvalányhaj, mezei virágok, kosbor-mezők). Jövőre a III. Három Határ Teljesítménytúra Soltszentimréről fog indulni!

A térségünkben, a Három Határ Teljesítménytúra mellett, a tavaszi időszakban további teljesítménytúrák is zajlanak. Kiskőrös és Izsák térségében, a kiskőrösi Eltájolók Turista és Szabadidősport Egyesület szervezésében a Petőfi túra. A szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub túra szakága rendezi a Strázsa Honvéd Teljesítménytúrát. Ezeken kívül, a Kolon tó környékén, a keceli Kunsági Öko Fitt Természetjáró Sportegyesület is szervez túrákat, valamint a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság is vezet természetjáró látogatásokat.

Így már-már a bőség zavara jelentkezik, és ütközések fordulhatnak elő, ezért a szervezőknek, a főbb események időpontjait, már a megelőző évben össze kellene hangolni!

-fg-

MEGOSZTÁS