A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület újabb horgászigény megvalósításába kezdett. Az víz halállománya az utóbbi években jelentősen felszaporodott és az egyesület vezetése azon dolgozik, hogy ezt a munkát folytassa a továbbiakban is.

-Hirdetés-

A horgászegyesület alelnöke Ungvári Ferenc elmondta, hogy május 8-án a horgászélmény fokázása céljával telepítettek a vízbe összesen 38 olyan pontyot, amelyek 7-10 kg közti súlyúak. A telepített extra méretű pontyok összsúlya 280 kg volt. Az egyik horgásztárs, Fritsch Zoltán kezdeményezésére – az elnökség támogatása mellet – önkéntes alapon elkezdődött a nagy pontyok telepítésére a támogatások gyűjtése. Meglepődve a lelkesedésen úgy döntött a vezetőség, hogy az összegyűjtött 340 000 forint támogatói összeget további 160 000 forinttal egészítik ki. Tulajdonképpen az élményhorgászat fejlesztése irányába tett lépés a nagy halaknak a telepítése, ugyanis a helyi horgász szabályzat szerint, az 5 kg feletti ponty nem vihető el. Ugyanakkor egy ekkora halnak a kifogása, fárasztása nagyon nagy élmény, és felér egy adrenalin bombával. Természetesen nem minden tagtárs ért egyet az iránnyal, de gazdasági érdeke is az egyesületnek, hogy minél több napijegyes horgász legyen.

A napokban további haltelepítések történtek a vízen: május 18-án 10 000 süllő ivadék, május 23-án pedig 3 000 kg 3 nyaras ponty került a tóba. Mindezekből jól látható, hogy minden horgász igényét próbálják kielégíteni. Az alelnök kiemelte, hogy ezúton is kéri a horgásztársakat, hogy a nagy halakat fényképezés után tegyék vissza vízbe, hátha jövőre még nagyobb élményben lehet részük.

Programok:
Május 26-án környezetvédelmi nap, társadalmi munka, a Vaderti-tó partján!
Május 27-én horgászverseny a tagság részére.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS