Miközben Európában százezer számra lépnek ki az egyházakból az emberek, Soltvadkerten a református gyülekezetben összesen tizenhat fő lépett be pünkösdkor az egyházba. 

-Hirdetés-

Különös alkalom volt ez pünkösdvasárnap a közösség életében. Nemcsak azért mert ekkora készült el a gyülekezet új orgonája, amelyet Büki László adományozott a templomba, hanem azért is, mert kilenc felnőtt tett konfirmációi hitvallást, akik között nagymama, édesanyák, felségek és férj is volt. Kettőjüknek másnap konfirmált a gyermeke is. Sipos Ajtony Levente lelkipásztor a házasságkötésben kiteljesedő szerelem különös folyamatához hasonlította a felnőtt konfirmációt.

 „Ahogyan a szimpátiától eljuthat különös kalandokon át két ember a házassági elköteleződésig, ugyanígy alakulhat ki ma is egy emberben az Isten iránti érdeklődésből, események sorozatán át a hitvallásos elköteleződés.”

 A Bibliából vett idézet alapján elmondta, hogy ez az elköteleződés kölcsönös, hiszen Isten maga így szól a konfirmandusokhoz: „Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával. Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az Urat.” 

A nagy érdeklődéssel várt vasárnapi konfirmáción fogadalmat tettek: Lehoczki Ildikó, Sárköziné Kalmár Brigitta, Urbán Anikó, Zsikláné Tóth Anna Evelin, Horváth Péter Mihályné (sz: Babák Irén), Vágvölgyi Ildikó, Seprák Attila, Császár Ottília, Kugelmann Imréné (sz: Kis Adrienn).

A felnőttek után, pünkösdhétfőn hét fiatal tett fogadalmat. Az ünnepélyes alkalmon a lelkipásztor arról beszélt, hogy az ő korosztályuk nagyrészt a közösségi térben, a virtuális világban él, ahol sokféle influencer, véleményvezér, befolyásoló hat rájuk és követeli a figyelmüket, alakítja az ízlésüket, világképüket. 

Nagyon izgalmas lehet a fiataloknak, hogy mit közvetítenek a közösségi oldalak felhasználói, vagy a bloggerek, vloggerek, youtuberek, a zenecsatornákon fülükbe tomboló zenészek. De ahogy a lelkész mondta, az egyház azt üzeni nektek „az Urat, a ti Isteneteket kövessétek, őt féljétek, az ő parancsolatait tartsátok meg, az ő szavára hallgassatok, őt tiszteljétek, és hozzá ragaszkodjatok”, mert az ő szava segít benneteket a boldog földi és aztán a boldog örök életre. Kérte a konfirmandusokat, hogy életükben mindig Isten maradjon a legfőbb influencer. Pünkösdhétfőn konfirmáltak: Ótott-Kovács Zalán Farkas Ferenc, Sárközi Zsanett, Kuncz Ábel János, Gálfi Erika Szidónia, Fenyvesi Balázs, Horváth Mihály.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS