A megyei I. osztályú bajnokság 14. fordulójában az utolsó hazai mérkőzésére készült a Kiskőrösi LC labdarúgócsapata a Bácsalmási PVSE gárdája ellen. Ezen mérkőzésére 2018. május 26-án 17.00 órakor került sor a Kiskőrös Sporttelepen. A mérkőzést megelőzte a KLC utánpótlás csapatainak a köszöntése, akik igencsak eredményest szezont zártak a korosztályos bajnokságokban.

Kiskőrös LC-Bácsalmási PVSE 2-0
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Ámann – Somlyai, Rácz, Nagy, Bányai (Füleki), Madácsi, Rimár, Makó (Sinkó), Mokrickij (Agócs), Kovács, Amin (Kanyaró)
Edző: Füleki Antal

Bácsalmási PVSE: Eckert-Princz (Baladin), Nyúl (Nincsevics), Hernády, Szádeczky (Ikotic), Snyehola (Turi), Sibalin, Sőreg, Rudics, Illés, Jenei
Edző: Vanó Sándor
Gólszerzők: Nagy 58’, Makó 70’
Kiállítva: Kovács (KLC)76’

A mérkőzés előtt a KLC U-16 csapatát köszöntötték, akik a Bács-Kiskun Megye U16 Bajnokság közép csoportjának Bajnokcsapata lett. Edzőjük: Füleki Antal , Gólkirály: Turcsány Zalán 55 góllal

Ezután éremátadásra került sor a KLC U-14-es csapatának, akik Bács-Kiskun Megye U-14 Bajnokság Közép csoport  3. helyét szerezték meg. Az érmeket Dulai János, a KLC elnöke adta át. Edzőjük: Szlovák László,Gólkirály: Karf Alex 57 góllal.

A fentiek alapján elmondható, hogy Kiskőrösön jó kezekben van az utánpótlás is, és bátran lehet alapozni a jövő nemzedékre.

A meccsre sokan látogattak ki, ami a KLC azon kezdeményezésének is köszönhető, miszerint a kiskőrösi utánpótlás játékosait olyan bérlettel „jutalmazta”, mely a bérlet tulajdonosát és 1 fő kísérőt a szezon tavaszi hazai mérkőzésein ingyenes belépésére jogosított fel. Az előbbieket még azzal spékelték meg, hogy amennyiben a bérlet kis tulajdonosa minden hazai mérkőzést megtekintette, úgy egy KLC emblémával ellátott labdával gazdagodott. A jutalom labdák átadására a rendezők a meccs félidejében kerítettek sort. A létszámot látva elmondható, hogy a kezdeményezés sikeres volt, mivel 21 gyermek kapott labdát, és az információink szerint sokan maradtak le az ajándékról egy-két meccs kihagyása miatt.

A meccs első félidejében akadtak helyzetek mindkét oldalon, azonban a legígéretesebbet a KLC futballistája, Amin Ádám hagyta ki, aki a nehezét megcsinálva az üres kapu mellé helyezett. Gól nélküli első félidőt követően vonulhattak szünetre a csapatok, és a döntetlen a látottak alapján igazságosnak volt mondható.

A második félidőt nagy elánnal kezdte mindkét fél, azonban a gól a KLC gárdájának jött össze az 58. percben Nagy Attila révén. Ezt követően a Bácsalmás mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, sok esetben tíz emberrel támadott, mely lehetőséget adott a veszélyes kontrák vezetésére. Ilyen kontra révén, egy szemre is tetszetős támadás végeredményeként Makó Zsolt a 70. percben megduplázta az eredményt. A hátralévő időben sem a meccs képe, sem az eredmény nem változott, így a KLC megérdemelten tartotta itthon a 3 pontot.

K.Sz.

MEGOSZTÁS